» » Як встановити кондиціонер?

Як встановити кондиціонер?

Як встановити кондиціонер?

Установка кондиціонера - це першочергове завдання при покупці даного виду обладнання. Установку повинен виробляти тільки майстер-професіонал, який знає, як правильно встановити кондиціонер, так як при самостійній фіксації вироби з`являється реальна можливість пошкодити стіни, інструменти або навіть саме устаткування.

Кондиціонер - це одне з найновіших і високотехнологічних видів обладнання. Саме тому купити його - зовсім не означає позбутися проблеми недостатньої вентиляції в приміщенні. Щоб прилад працював, не доставляючи зайвих клопотів мешканцям приміщення, необхідно його правильно встановити, дотримуючись при цьому необхідні правила. Також важливо правильно вибрати місце, де встановити кондиціонер. Самостійно провести монтаж кондиціонера - справа ризикова, яке під силу не кожному сучасному господареві. Але, якщо ви все-таки твердо вирішили встановлювати його самостійно, давайте розглянемо способи його правильної установки.

Встановлюємо кондиціонер в квартирі

Правильно вибрати місце для установки - це половина вирішення проблеми. Потрібно, щоб він не тільки справно працював, але і не перешкоджав нормальній життєдіяльності сусідів. Як встановити кондиціонер самостійно, на що ж необхідно звернути свою увагу?

Перш за все, дивимося, куди направлена повітряний струмінь. Установка кондиціонера проводиться лише далеко від основних місць відпочинку людей, що проживають в квартирі. Якщо цього не зробити, люди можуть постраждати від надмірно сильного потоку холодного повітря. Також повітряні маси не повинні упиратися в перешкоду, подолавши два або три метри. Здавалося б, що в цьому такого? Однак якщо не врахувати цей момент, кондиціонер зламається через деякий час або просто не зможе витримати необхідного навантаження.

Наступний момент - це те, що не можна ставити кондиціонер поруч з телевізором, лампою або іншим джерелом тепла. Також на нього неприпустимо направляти будь-які джерела світла.

Третя умова - це правильний вибір місця установки. Стіну треба підібрати рівну і міцну.

Готуємося до установки кондиціонера

Перед тим, як встановити кондиціонер в квартирі, необхідно правильно підготувати місце: забезпечити безперешкодний прохід до вікна або стіни, максимально прибрати всі предмети, що б`ються і цінні предмети. Якщо це зробити не вдасться, то вони неодмінно покриються пилом, тому їх варто хоча б накрити покривалом. Потрібно перед установкою внутрішньої і зовнішньої частини блоку підготувати отвір для майбутньої траси, яка з`єднає ці дві частини.

Встановлюємо зовнішній блок



Найпершим встановлюється зовнішній блок. Його необхідно закріпити надійно до стіни, щоб повністю було виключено його падіння. Важливо правильно розрахувати відстань до землі, а також можливість безперешкодного доступу при необхідності обслуговування кондиціонера. Також встановлене обладнання не повинно порушувати зовнішнього вигляду будівлі.

Встановлюємо внутрішній блок

Після закінчення дій з зовнішньої сторони, приступаємо до монтажу обладнання з внутрішньої сторони. Виробляти установку настійно рекомендується на заздалегідь очищену рівну поверхню стіни. Вибрати місце обов`язково потрібно заздалегідь. Прокладку необхідних комунікацій необхідно проводити після установки зовнішньої частини, тому що пересувати блок після розташування комунікацій можна.

прокладаємо комунікації

Цей етап називають найвідповідальнішим, тому що від правильної прокладки всіх необхідних комунікаційних засобів залежить робота кондиціонера. Даний етап полягає в прокладці трубопроводів, заземлення проводки електроживлення, проведення власної електропроводки, що виключить перевантаження роботи електросистеми.

тестове включення



Після того, як процес установки буде закінчено, необхідно обов`язково перевірити, як буде працювати нова апаратура. Обов`язково перевіряється наявність чи відсутність витоку газу або фреону, а також як відбувається конденсат. Дані спостереження фіксуються в журналі, і установка формально вважається закінченою.

Щодо того, який встановити кондиціонер, у вас не повинно бути порадників, так як сучасні технології дозволяють вибирати будь-який кондиціонер і без праці встановлювати абсолютно в будь-якому приміщенні.

Встановлюємо кондиціонер в машину

Якщо вам набридла нескінченна задуха в салоні автомобіля, то ви можете встановити кондиціонер в машину. Самостійно зробити цю процедуру досить складно, але реально. При установці кондиціонера варто обов`язково врахувати, як буде працювати нове обладнання разом зі старою системою, за рахунок чого воно буде працювати, чи не буде воно заважати основної функціональної роботі машини. Варто врахувати, що встановити кондиціонер на вже заздалегідь зібране авто набагато складніше, ніж зробити це на заводі-виробнику.

Всі автомобілі діляться на дві категорії в залежності від того місця, де вони були зібрані. Це японські машини і автомобілі, вироблені на території Європи.

Щоб встановити кондиціонер на машину, що відноситься до першої групи, не потрібно великого вміння, так як випарник в них найчастіше знаходиться поруч з панеллю приладів, що значно полегшує доступ до нього.

Для установки кондиціонера на автомобіль європейського виробника вам може знадобитися кілька днів плідної роботи. А все тому, що всередині нього обмежена кількість простору, так як виробники намагаються розмістити всередині маленьких відсіків для моторів великі движки. Чи можна встановити кондиціонер в машину з подібною комплектацією? Безумовно, можна.

Провід, які призначаються спеціально для установки кондиціонера, в значній мірі допоможуть професіоналам полегшити роботу. Також в деяких машинах вже є місця, які спеціально відведені під установку кондиціонера.

Якщо ваш автомобіль належить саме до другої категорії, то завдання перед вами стоїть непросте, так як вам буде просто нікуди втиснути конденсатор і компресор кондиціонера.

Матеріали і інструменти

При установці кондиціонера матеріали відіграють провідну і мало не вирішальну роль. Саме тому всі самостійні дії рекомендується проводити тільки за допомогою професійних інструментів.

Тепер ви знаєте, як встановити кондиціонер правильно, і у вас не виникне жодних сумнівів, що робити в тій чи іншій ситуації.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!