» » » Як заправити кондиціонер?

Як заправити кондиціонер?

Як заправити кондиціонер?
Як заправити кондиціонер?

Будь-кондиціонер працює на фреоні, який з часом закінчується. Після цього кондиціонер починає грітися і погано працювати. Це вірна ознака того, що пора кондиціонер заправляти.

Вміти самому заправляти кондиціонер - річ необхідна. Однак, самостійно заправити кондиціонер не так просто. Це може привести до поломки і тоді техніку знадобиться відвезти в сервіс, де візьмуть ще більше грошей.

Про те, як заправити кондиціонер фреоном самостійно, читайте нижче.

Як правильно заправити кондиціонер

Перш ніж почати заправку кондиціонера, необхідно купити фреон, на якому працює ваш кондиціонер. Фреон є безпечним газом і продається в багатьох магазинах. Також необхідно знати обсяг, який вам знадобиться. Це можна подивитися в інструкції до кондиціонера.

Після цього слід взяти всі необхідні інструменти.

Які інструменти потрібні для заправки кондиціонера

Вам знадобиться:заправка кондиціонера

  • Термометр для виміру температури повітря.
  • Заправні годинник для відліку часу.
  • Вакуумний насос для створення вакууму в балоні кондиціонера.
  • Манометрична станція.
  • Інструкція від кондиціонера.

Маючи ці інструменти, можна приступати до заправки фреоном кондиціонера.

Як заправляти кондиціонер

Перед заправкою необхідно визначити показники роботи кондиціонера. Для цього достатньо:

  1. Знайти зовнішню трубку кондиціонера і вставити туди манометр.
  2. Виміряти тиск.
  3. Попутно поміряти градусником температуру повітря.


Якщо зовнішня температура від 23 градусів і вище, а кондиціонер працює на заправка кондиціонеранормальної потужності, то манометр повинен показати 4-5 бар. Всі нормальні показання повинні бути записані в таблиці в документації кондиціонера.

Приєднати балон фреону потрібно до клапану, який знаходиться на спеціальній трубці, приєднаної до кондиціонера. Переглянути розташування трубки можна в інструкції до кондиціонера. Процедура безпечна і не вимагає особливих навичок.

Припиняти заправку фреоном слід після того, як температура на термометрі, піднесеної до стоку повітря кондиціонера, почне різко зростати. Це буде означати, що ємність кондиціонера заповнилася. Після завершення заправки температура нормалізується відповідно до даних таблиці в інструкції.

Є кілька способів заправки кондиціонера по його параметрам.

Заправка кондиціонера за допомогою таблиці тисків виробника



Впорскування фреону відбувається через манометрический колектор невеликими порціями. заправка кондиціонераПісля кожної невеликої дози необхідно міряти тиск манометром і порівнювати показники з таблицею виробника. Коли показники тиску вирівняються з нормою в таблиці, слід припинити уприскування фреону.

Такий метод вимагає багато часу і хороших навичок. Найкраще дозволити зробити це фахівцеві.

Заправка кондиціонера по масі

Метод передбачає зважування балона холодоагенту і контроль ваги балона в процесі впорскування фреону в кондиціонер. Для вимірювання ваги балона можна використовувати спеціальні ваги, які покажуть точне значення минулого в кондиціонер газу. Такі годинники часто продаються в будівельних магазинах.

Але є одна складність - перед початком заправки необхідно відкачати фреон з кондиціонера і провести вакуумний процес за допомогою насоса, що зробити швидко не завжди буває просто.

Також необхідно точно знати необхідний обсяг газу для кондиціонера, щоб правильно його заправити.

Заправка кондиціонера по переохолодження

У цьому методі вимірюють температуру і дивляться її різницю. Виходячи з цього, і проводять заправка кондиціонеразаправку. Але такий метод не підійде для самостійної заправки, бо вимагає професійних знань в цій області. Тільки досвідчені інженери в сервісному центрі здатні провести процедуру.

Кожен метод має свої недоліки і переваги, і тільки вам вирішувати, яким методом буде простіше заправити кондиціонер самостійно.

Про те, як заправити кондиціонер, ви можете також подивитися відео, де наочно показують простий спосіб заправки своїми руками.

Ознаки того, що фреон скінчився

Є кілька вірних ознак того, що фреон в кондиціонері закінчується:заправка кондиціонера

  1. По-перше, це нагрівання блоку кондиціонера. Фреон виступає завжди як охолоджуюча рідина. Якщо він закінчується, то кондиціонер почне нагріватися, а це може привести до серйозної поломки. Тоді доведеться лагодити кондиціонер, а це боляче вдарить по гаманцю.
  2. По-друге, якщо кондиціонер починає погано охолоджувати або, навпаки, переохолоджувати, то це теж ознака кінчається фреону.
  3. По-третє, поява на зовнішньому блоці кондиціонера інею також є тривожним знаком.

Як часто заправляти кондиціонер

Всі ці проблеми можуть виникати, якщо кондиціонер не поповнювати протягом року або більше при активному використанні. Також, якщо ви помітили всі перераховані вище ознаки, то варто звернути увагу і заправити кондиціонер.

Кондиціонер також заправляється після ремонту або при перенесенні його на нове місце. У всіх цих випадках відбувається втрата холодоагенту.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!