» » » Як заправити оверлок?

Як заправити оверлок?

Як заправити оверлок?
Як заправити оверлок?

Будь-домогосподарці, яка захоплюється шиттям, необхідно знати, як заправити оверлок. Це пристосування є прекрасним доповненням швейної машинки, так як з його допомогою можна розширити можливості обробки і обрізки навіть найскладніших тканин (трикотаж, стрейчеві, сипучі або легкі прозорі тканини).

Сучасні оверлоки є багатофункціональний механізм, який здатний сточувати, обметувати і обрізати краю зайвої частини деталі. Шви, оброблені оверлоком, виходять еластичними і міцними. Його можна легко і швидко перебудувати на різні Обметочніе шви (вузький або широкий). Обробити край рюші, зробивши його більш хвилястим, або, навпаки, за допомогою пріпосадкі отримати збірку різної щільності. За допомогою оверлока можна більш якісно вшити тасьму, гумку або декоративну нитку з бісером.

В основному, побутові оверлоки обробляють зріз тканини в 4 або 3 нитки, однак, деякі моделі можна налаштувати на обробку двома нитками. Якщо ж є необхідність часто обробляти складні трикотажні вироби, то варто придбати пятініточний оверлок. Однак для будь-якого новачка по шиттю виникає питання: як правильно заправити оверлок? Природно, вибирати модель механізму потрібно виходячи з того, наскільки він буде вами затребуваний.



Перед тим як приступити до роботи з оверлоком, необхідно ознайомиться з інструкцією, як заправити нитки в оверлок даної моделі. Дуже важливо дотримуватися всіх правил і послідовність виконання, так як це позбавить вас від неприємностей пов`язаних з поривом нитки. Часто схеми заправки оверлока нанесені на внутрішню частину знімною кришки. При цьому, для більш легкого користування, місця, де протягується нитки, пофарбовані різними кольорами.

Розмір нитки і голки безпосередньо залежить від структури тканини, з якої ви будите працювати. Нитка повинна мати вільний хід і робити на матеріалі якісну сходинку. Для зручності роботи з ниткою, багато оверлоки мають в комплекті Нитковтягувач, які суттєво полегшують момент заправки нитки в голку. Будь-якої молодої швачці істотно допоможуть уроки, як заправити оверлок. Відео на цю тему можна легко знайти в мережі інтернет. А нижче - текстова інструкція.

Інструкція

  • Робочу котушку з нитками поставте на катушкотримач.
  • Кінець нитки просмикніть через гачки або отвори нітенаправітеля. Для якісного стібка дуже важливо, щоб вісь в катушкодержателе була прямо спрямована на нітенаправітель.
  •  Нитка необхідно пропустити через всі механізми натягу: спочатку через ті, які під час роботи оверлока відводять нитку, потім через ті, які притягують. Є моделі, де цю функцію виконує один механізм.
  • Протягніть нитку у вушко голки і введіть нитку в отвір петлителя так, щоб напрямок нитки збігалося з рухом тканини.
  •  Виведіть нитки під лапку притиску.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!