» » » Як вшити блискавку?

Як вшити блискавку?

Як вшити блискавку?
Як вшити блискавку?

Є безліч різних способів, c допомогою яких можна вшивати блискавку в одяг. Не всі швачки люблять цей процес, так як іноді доводиться багато попрацювати, щоб змійка не тягнула і виглядала на тканинному виробі ідеально. Для початківців швейна справа, питання про те, як вшити блискавку, може здаватися справжньою проблемою, яку важко вирішити. Щоб виконати цю операцію без особливих зусиль, можна слідувати нестандартному порядку дій.

звичайна змійка

Для пришивання як звичайної, так і потайною змійки необхідно підготувати:

  • змійку;
  • виріб, до якого буде вшивається змійка;
  • нитки;
  • голки;
  • ножиці;
  • портновское мило або крейда.


Пришивати блискавку звичайним способом досить легко. Якщо вони не змушує ховати змійку за тканиною, то можна пришити її так, щоб вона була видна з лицьового боку.

  1. Для виконання цієї операції необхідно лицьову сторону одного кінця змійки прикласти до лицьовій стороні краю вироби. Кінець тканини потрібно спочатку обмітати. Тепер за допомогою швейної машинки пришити, при цьому відступивши від зубів змійки 2 мм.
  2. Далі пришитий до тканини змійку потрібно відвернути і по лицьовій стороні прокласти строчку, відступаючи від самого згину на 1 або 2 мм. Слідуючи такій послідовності, можна пришити і другу частину змійки.

Змійка - прикраса

Пришивати змійку можна прямо на лицьову сторону виробу, в такому випадку вона може служити в якості прикраси.

  1. Всі шви і пропуски добре розпрямити і загладити. Перевернути тканину і з її лицьової сторони докласти змійку в потрібне місце. Далі для рівності можна використовувати голки або шпильки, а можна наметати змійку до тканини вручну.
  2. Змінивши на швейній машинці тип рядки і виставивши на ній зигзаг або будь-якої іншої оздоблювальний візерунок, можна починати пришивання. Шов, який використовувався для з`єднання деталей виробу, після пришивання необхідно прибрати.


Якщо вам необхідно вшити блискавку в спідницю, читайте про це в статті Як вшити блискавку в спідницю.

потайна змійка

Потайна блискавка виглядає дуже витончено, так як у виробі її не видно, тому часто запитують, як вшити потаємну блискавку правильно, щоб вона не була видна. Її часто використовують як в одязі, так і в постільній білизні.

  1. Для початку потрібно намітити за допомогою мила лінію сточування шва. За нею буде проходити блискавка. Краї вироби можна ущільнити за допомогою флизелина, а всі зрізи обробити на оверлок.
  2. Далі сколоти деталі майбутнього виробу за допомогою голок або шпильок. Тепер намічену лінію потрібно прошити, використовуючи дуже великий стібок. Варто зауважити, що даний шов в кінці всієї роботи видаляється.
  3. Після цього пропуски шва необхідно добре відпрасувати за допомогою праски. Шпильками або голками приколоти частина змійки лицьовою стороною так, щоб зубчики відступили на 1 мм від шва. Далі прошити рядок, використавши в швейній машинці односторонню лапку. Рядок повинна бути на відстані 2 мм від зубчиків.
  4. Тепер можна з`єднати дві частини блискавки, застогнав її. Застебнуту змійку перегнути на іншу сторону і сколоти шпильками на ширині приблизно від 5 до 7 мм. На місці відколів робиться шов, при цьому варто відступити від згину на 1 або 2 мм.
  5. Блискавку для припуску можна відвернути, а другу її сторону потрібно зафіксувати шпильками. Також на другій стороні слід зробити рядок, відступаючи 2 мм. Далі потрібно перевернути виріб на лицьову сторону, сколюючи шпильками і намічаючи лінії обробної строчки.
  6. Залишилося зробити рядок, захоплюючи при цьому блискавку.
  7. Заключний етап - Заутюжіваніе всіх швів і видалення допоміжних рядків.

Додатково про вшивання потайної блискавки читайте в статті Як вшити потаємну блискавку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!