» » » Як зробити краватку?

Як зробити краватку?

Як зробити краватку?

Краватка є предметом туалету, чоловічого, а в останні роки, і жіночого, за допомогою якого виявляється індивідуальність. «Правильний» краватка надає зовнішньому вигляду завершеність.

Сучасний краватку, що носить у наші дні, з`явився не так давно: кордон дев`ятнадцятого і двадцятого століть.

Краватка ще з часу Стародавнього Риму практично ніколи не виходив з моди. Нижче описано, як зробити краватку своїми руками, це кращий спосіб підкреслити неповторний стиль і індивідуальність

Матеріали і інструменти

  1. праска,
  2. Тканина (шовк, атлас, жакардова тканина),
  3. Ножиці,
  4. папір,
  5. олівець,
  6. голка,
  7. Нитки.

Як зробити краватку: інструкція

  1. Необхідно взяти щільний полотно, вирізати його по викрійці краватки. Даний полотно потрібен для додання щільності краватці і підтримки форми.
  2. Заготовити петлю. Вирізати смужку тканини ширина, якої по косій лінії 4 см., Скласти її всередину лицьовою стороною, приколоти шпильками.
  3. Прокласти строчку по центру смужки.
  4. Вивернути на лицьову сторону смужку і випрасувати.
  5. Підготувати краватку до подальшої обробки. Сколоти на ньому шов. Закріпити шов і випрасувати припуск.
  6. Вкласти в краватку холстинную основу, виправити кути. Проколоти шпильками по центру для скріплення деталі. Промітати і витягнути шпильки. Провести лінії, за якими буде зшита краватка. Подібні лінії нанести на полотняний основу.
  7. Випрасувати кути, накласти на лицьову сторону основи куточок з підкладки. Чітко поєднати кути, з`єднавши шпильками. Потім прокласти строчку, починаючи від кута і до краю зрізу. Вийняти шпильки і випрасувати. Друга сторона куточка прошивається так само, після цього вивернути на лицьову сторону і знову випрасувати.
  8. Закріпити на основі краю припусків за допомогою шпильок, заколоти середину шпильками накладним швом.
  9. Пришити петлю для підтримки короткого кінця всередині. З цією метою на відстані 30 см. Від нижньої частини широкої сторони відзначити місце її розташування.
  10. Пришити вручну петлю, захоплюючи лише 1 шар тканини. Зверху петлі зробити в один стібок закріпку.
  11. Скріпити краю між собою на вузькому кінці краватки. Потім широкі краю.

Як зробити краватку метелика своїми руками

  • голка (швейна машинка);
  • тканину (атлас, флізелін);
  • сантиметр;
  • ножиці;
  • гудзик;
  • гумка;
  • нитки.


Взяти тканину, вирізати прямокутний шматок тканини. Для краватки-метелики стандартного розміру зробити прямокутник довжиною 15 см і шириною - 11,5 см.

Далі необхідно надати краватці форму. Для цього скласти тканину вдвічі по короткій стороні. При наявності вивороту - виворотом назовні. Прошити три сторони. При цьому залишити близько 2,5 см з однією з сторін не прошитими. Вивернути майбутній краватку назовні лицьовою стороною через залишився отвір. Потім зашити цей отвір непомітними і акуратними стібками. Знайти середину отриманого прямокутника і здавити низ і верх так, щоб вийшов бантик. Зшити його точно по центру.

Пришити гумову стрічку, потім гудзик і зробити під неї петлю. Пришити тимчасово на один кінець гумки гудзик. З протилежного боку гумки зробити для неї петлю. Для цього розрізати гумку вздовж для того, щоб гудзик проходила в отвір і міцно трималася в ньому. Після цього обмітати краю отвору стежками. Перевірити розмір. Якщо довжина гумки комфортна, то потрібно пришити ґудзик.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!