» » » Як пришити пояс до спідниці?

Як пришити пояс до спідниці?

Як пришити пояс до спідниці?

Майже весь одяг, яку ми називаємо брюками або спідницями, має зверху пояс. Пояс є неодмінним елементом, тому що він оформляє верх вищезгаданої одягу. Слід сказати, що завдяки багатьом дизайнерам пояса до спідниць і брюк отримали широке розмаїття. Адже кожен дизайнер має свою фантазію, і хоче виділитися. Саме оформлення багатьох видів поясів не їсти складним. Саме тому, його можна зробити і пришити в домашніх умовах. У статті буде розглянуто, як пришити пояс до спідниці.

Шиємо сам пояс

З самого початку пояс потрібно зробити. Для цього будуть потрібні шматок тканини і дублерин або фрізеліна. Якщо про потрібність першого елемента інтуїтивно вже відомо, то про потрібність другого, мабуть, не завжди відомо. Дублерин або флізелін використовуються для зміцнення пояса, або збільшення його міцності для того, щоб пояс міг витримати вагу спідниці або штанів. Скільки потрібно тканини? Тканина повинна мати довжину дорівнює довжині талії, або спідниці з запасом до 10 см на загинання країв. Висота пояса в багатьох випадках дорівнює п`яти сантиметрам. Але ширина нашої тканини повинна бути вдвічі більше, а також мати ще до трьох сантиметрів запасу. Зазвичай запас використовується для загинання і обробки країв. Що стосується додаткового зміцнюючого матеріалу, то його довжина повинна бути такою ж, як і самої тканини, а ширина на один сантиметр менше.

Обробляємо пояс спідниці

Отже, все починається з процесу - обробка пояса спідниці. Береться додатковий зміцнює матеріал і накладається на смужку тканини. Накладається таким чином, щоб з одного боку прилягав до краю тканини, а з іншого боку залишився 1 см тканини. Далі, за допомогою праски, нагрівається дублерин і прогладивается до тканини. Він під дією високої температури, в буквальному сенсі слова, прилипне до тканини. Після, потрібно обробити краї тканини зигзагом або оверлком. Причому вільний сантиметр тканини потрібно перед цим загнути. Так, обробка пояса майже завершена. Далі наша смужка тканини складається вдвічі і прасується.

Обробляємо верхній зріз спідниці



Після цього потрібно зробити обробку верхнього зрізу спідниці. Тобто, зробити її верх рівним. Далі обробка верхнього зрізу спідниці поясом переходить в етап пришивання поясу. Для цього береться пояс і шпильками прикріплюється до верху спідниці. Прикріплюється та частина, яка не має загину або в якої не було надлишку одного сантиметра. Далі пришивається наш пояс. В результаті, до верху спідниці пришита одна сторона пояса. Залишається пришити ще інший бік зсередини. Але, перед цим потрібно ще обробити краї пояса. Для цього наш пояс знову складається вдвічі, але так, щоб дублерин або фрізелін були назовні. Потім, два краю пояса по черзі зшиваються. Після цього наш пояс вивертається назовні.

І тепер пришивається внутрішня сторона пояса до спідниці. Тепер ви знаєте, як вшити в спідницю пояс. Якщо стиль спідниці передбачає наявність ґудзиків, то робляться ще петельки і пришиваються гудзики. Петельки роблять наступним чином. Спочатку в поясі роблять розрізи довжиною трохи більше діаметра гудзиків. Після цього вони обробляються оверлоком. Якщо потрібно зробити так, щоб пояс просто був без ґудзиків, то можна використовувати спеціальні внутрішні петельки. Вони зроблені з заліза і закладаються одна за одну. Прикріплюються з внутрішньої сторони.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!