» » » Як зв'язати спідницю спицями?

Як зв'язати спідницю спицями?

Як зв`язати спідницю спицями?

Ексклюзивні і нестандартні речі можна не тільки купити в дорогих бутиках. Їх можна зробити самостійно. Особливо красиві і незвичайні вироби - це в`язані речі. Якщо вміння і фантазія у своєму розпорядженні до таких винаходів, варто спробувати їх створити.

Якщо говорити про таку річ, як спідниця, особливо в зимовий час, варто зауважити, що від її наявності в гардеробі залежить ваше тепло і шикарний вид. Якщо ви ділова жінка або працівник офісу, де такий елемент одягу обов`язковий, вам точно потрібно знати, як зв`язати спідницю спицями. На перший погляд, це важко. Але якщо скористатися нашим керівництвом, то процес в`язання спідниці стане простим і цікавим.

Вибір ниток для в`язання

Спочатку потрібно вирішити, які нитки можуть знадобитися. Вибір дуже великий. Все залежить тільки від вашого смаку і настрою. Також варто звернути увагу і на те, яку спідницю вам потрібно зв`язати. Для облягає спідниці-олівець товста нитка не підійде. Можна доглянути шерсть будь-якого кольору. Але є нюанс: вовняні речі можуть досить швидко розтягуватися. Тому варто додати до будь-якої вовни, наприклад, шовкову нитку. Так спідниця буде виглядати гарніше, стане щільніше, а значить, і витягуватися занадто не буде.

Як в`язати спідницю спицями: інструкція

  • Спочатку потрібно визначити свої розміри. Виміряйте стегна і талію. Вирішіть, якої довжини буде виріб.
  • Тепер можна починати в`язати пояс спідниці. Для цього потрібно зробити набір петель. Кількість їх має бути в два рази більше, ніж ваш обсяг. Перший ряд потрібно в`язати лицьовими петлями. Доходячи до кінця ряду, потрібно залишити одну петлю «вільної» - не провязивать її. Тепер в`яжете наступний ряд. Потрібно «вільну» петлю провязивать лицьовій, а виворітну петлю знімати. Так потрібно робити, поки не буде Провязать гумка пояса. Для пояса спідниці найбільш придатною буде гумка 2x2 довжиною приблизно сантиметрів 5-6.
  • Тепер потрібно в`язати по дві лицьових, потім дві «зняті» виворітні петлі. У вас вийде стільки петель, скільки повинно бути за параметрами. Секрет того, як зв`язати пряму спідницю спицями, криється в зміні самих спиць. Для самої спідниці потрібні спиці з номером 2,5, а для пояса - з номером 5. Коли закінчите в`язати пояс, візьміть інші спиці. Всі набрані петлі потрібно умовно поділити на 4 частини.


Візьміть нитки яскравого кольору. Вони потрібні для того, щоб відзначати кожні з чотирьох частин провязани петель. Починайте в`язати лицьовими петлями першу з чотирьох частин. Коли пров`яжете, позначте ниткою. На цьому місці буде точка, що з`єднує дві (передню і задню) частини спідниці. Так само в`яжіть і другу частину. Пов`язували нитку. Знову пров`язуйте частину петель. Тепер виберіть середину кожної пров`язаний частини. Там потрібно залишити нитку-мітку. Виходить вісім частин. Тепер, починаючи з першої, через одну в`яжіть лицьовими і виворітними петлями. Тобто чергуєте: одна частина - лицьові петлі, друга - виворітні.

Вид в`язки в залежності від типу спідниці



Якщо спідниця пряма, петлі можна не додавати. Так в`язати до кінця і закрити петлі. Але якщо потрібно знати, як зв`язати спідницю-годе спицями, то петлі через кожен ряд потрібно додавати по одній з обох сторін. Помітьте, звідки буде розширюватися спідниця. Потрібно в`язати так само, як пряму, але з місця розширення дуже різко збільшувати кількість петель. Зверніть увагу: наскільки ви збільшуєте число петель з обох сторін, настільки расклешенним буде поділ спідниці. Тому розраховуйте петлі і поступово додавайте їх по обидва боки полотна. Спершу додавайте лицьові, потім виворітні петлі. Довяжіте до самого низу.

Тепер потрібно закрити петлі, зшити полотна спідниці. Потрібно пришити пояс спідниці, також необхідно пришити ґудзик або вставити блискавку. Не забудьте позбутися від додаткових ниток-міток.

В`язання дитячого спідниці

Якщо потрібно знати, як зв`язати спицями дитячу спідницю, то можна діяти за тим же принципом. Зніміть мірки, в`яжіть так, як для себе, тільки меншого розміру. Головне - це підрахувати потрібну кількість петель, щоб вийшов точний розмір. Можна також зробити пряму спідницю, а можна зробити спідницю-кльош. Дитяча спідниця за способом в`язання не відрізняється від вироби для дорослої дівчини.

Ось такі основні правила по в`язанню спідниці ми змогли вам розповісти. Вдалого рукоділля!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!