» » » Як в'язати схрещені петлі?

Як в'язати схрещені петлі?

Як в`язати схрещені петлі?
Як в`язати схрещені петлі?

В`язання петлями зі стінками «хрест-навхрест» дозволить робити досить щільні і еластичні волокна. Вироби з такої в`язки довше носяться і зберігають свою форму. Схрещуючи петлі на полотні Ви також зможете прикрашати виріб різними рельєфними малюнками. Якщо Ви хочете дізнатися, як в`язати схрещені петлі, то скористаєтеся інструкцією, написаної нижче. Для роботи нам знадобиться: робочі спиці (2 шт.), Одна допоміжна спиця, вовняна нитка.

Як в`язати схрещені петлі спицями

  1. Для отримання лицьової схрещеними петлі, права спиця входить справа наліво в петлю, яка розташовується на лівій спиці. Потім захоплюючи спицею задню нитку, і витягуємо нашу вийшла петельку на лицьову сторону полотна. Наочно, як в`язати лицьову схрещену петлю можна подивитися на фото:
    В`язання лицьової схрещеною петлі
  2. Изнаночная схрещена петля пров`язується наступним чином: права спиця заходить в петлю лівої спиці зліва направо. При це нитку необхідно тягнути на виворіт полотна:
    В`язання лицьових петель
  3. Потім зв`яжіть простий візерунок за допомогою візерунка хрест-навхрест. При такому візерунку петлі будуть лягати то на ліву сторону, то на праву. Залежати це буде вже від рельєфного малюнка. Зручно буде петлі схрещувати наступним способом: в особовому ряду треба провязать другу петлю за першої петелькою. Даний перехрещення ляже наліво -
    В`язання лицьових петель
    Потім пров`язуємо на лицьовій стороні нашого полотна другу петлю перед першою петлею. Тепер уже перехрещення буде направо.

В`язання візерунків: косичка і ромб

  • Косичка. Можна пов`язати візерунок на основі двох перехресних петель. У виворітного і особовому рядах, в кінцевому підсумку, виходять: кромочная і дві виворітні, потім йде схрещення двох петель направо, дві виворітні і знову перехрещені петлі. Виходить косичка -
    в`язання косички
    Подібні косички можна в`язати шириною як в чотири, шість, так і більш петель. Важливо, щоб петель завжди було парне число.
  • Тепер розглянемо більш складний візерунок - ромб. Перший ряд пров`язуємо так: дві виворітні петлі, одна лицьова петля, 7 виворітних, 1 лицьова, 1 виворітна. Другий ряд і всі наступні парні ряди будемо в`язати по малюнку. Третій і 23 ряди: одна виворітна петля, три лицьові петлі, 5 виворітних, 3 лицьових. П`ятий і 25 ряди: п`ять лицьових петель, три виворітних петель, 4 лицьових. Сьомий і 19 ряди: одна виворітна петля, п`ять лицьових петель, 1 виворітна, 4 лицьових. Дев`ятий і 17 ряди в`яжемо: дві виворітні петлі, дев`ять лицьових петель, 1 виворітна. Одинадцятий і 15 ряди: три виворітні петлі, три лицьові петлі, 1 виворітна, 3 лицьові, 2 виворітні. І, останній 13 ряд в`яжеться так: чотири виворітні петлі, одна лицьова петля, 3 виворітні, 1 лицьова, 3 виворітні. Якщо у Вас набрано багато петель в ряду, то інші петлі в`яжуться на повторі, починаючи з першої в даному ряду. У вас повинен вийти ось такий гарний малюнок -
    В`язання В`язання візерунка з ромбами




Тепер Ви знаєте, як в`язати схрещені петлі, і зможете застосувати свої знання вже на практиці. Якщо Вам простіше наочно вчитися в`язати схрещені петлі, можна подивитися відео. Радуйте себе і своїх рідних виробами ручної в`язки. Творчих успіхів!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!