» » » Як в'язати петлі спицями?

Як в'язати петлі спицями?

Як в`язати петлі спицями?
Як в`язати петлі спицями?

В`язання - це чудовий вид творчості, тим більше, навчитися цьому цікавому справі може кожен бажаючий, доклавши трохи зусиль. Широко поширене в`язання спицями, так як з використанням цих спеціальних пристроїв виходить величезна кількість виробів. Щоб освоїти процес в`язання, потрібно мати уявлення, як в`язати петлі спицями, адже вони є основою будь-якого візерунка. Петлі бувають:

  • повітряні;
  • особові;
  • виворітні;
  • Витягнуті.

Як в`язати повітряні петлі спицями

Повітряні петлі - це основа будь-якої в`язаній речі. Край вироби при правильному наборі виходить еластичним і добре розтягується. Щоб набрати необхідну кількість повітряних петель потрібно дві спиці, щільно прилягають один до одного і клубок ниток, кінець якого повинен бути довгим і вільно звисати.повітряні петлі

Слід взяти в праву руку спиці, а в лівій розташувати нитку таким чином, щоб вона проходила біля основи великого і вказівного пальця з зовнішньої сторони і фіксувалася в долоні іншими пальцями. Потім необхідно в вийшла петлю ввести спиці з зовнішнього боку великого пальця, далі підчепити нитку з вказівного пальця, теж зовні і затягнути вийшла повітряну петлю на спицях. Повторити дію потрібну кількість разів.

Як в`язати спицями лицьові петлі

Лицьові петлі в`яжуться двома способами: за передню стінку петлі попереднього ряду (класичний спосіб) і за задню стінку ( «бабусина петля»). Для отримання петель лицьові петліпершого варіанту, слід ввести спицю в передню часточку петлі, яка знаходиться на лівій спиці і протягнути через неї подцепленний нитку.



Петлі другим способом пров`язуються за допомогою витягування нитки через задню часточку петлі попереднього ряду. Петля виходить схрещеною. У багатьох візерунках використовується класичний спосіб в`язки, якщо в`язати виріб лицьовою за задню стінку петлі, результат може відрізнятися. В обох випадках робоча нитка розташовується за в`язанням.

Як в`язати виворітні петлі спицями

Изнаночная петля, як і лицьова, виконується по-різному. найчастіше використовують виворітні петлікласичний спосіб в`язання виворітного за передню стінку петлі попереднього ряду. При створенні даного виду петель робоча нитка розташовується перед в`язанням і знаходиться в лівій руці разом зі спицею, на якій знаходяться всі петлі. Правою рукою потрібно взяти вільну спицю і протягнути з її допомогою нитку в напрямку від себе і тому: так вийде нова петля на правій спиці. Петлю попереднього ряду з лівої спиці треба скинути.

Як в`язати витягнуті петлі спицями

Витягнутими петлями прикрашають краю виробів і створюють незвичайний в`язаний хутро. Щоб виконати такі петлі, слід попередньо виконати лицьовій гладдю кілька витягнуті петлірядів, потім потрібно провязать одну петлю лицьовій, але при цьому не скидати її з спиці, а за допомогою пальця витягнути петлю з нитки і, відкинувши її назад, зробити дві петлі разом лицьовою.

Є ще один спосіб: праву спицю необхідно ввести в петлю на лівій, витягнути довгу нитку і скинути її, потім обмотати навколо робочої нитки і провязать лицьовій петлею.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!