» » » Як закрити петлі спицями?

Як закрити петлі спицями?

Як закрити петлі спицями?
Як закрити петлі спицями?

Створюючи свої перші вироби, багато в`язальниці шукають відповіді на технічні питання, які виникають у них в процесі в`язання. Необхідність закривати петлі по закінченню в`язання, здається деяким з них справжньою трудністю. Схеми не пояснюють, як закрити петлі спицями, а надають малюнок, за яким мало хто зможе щось зрозуміти.

1-ий спосіб

  • Подивіться на рихлість і товщину самої пряжі, щоб вирішити, наскільки туго потрібно затягнути петлю, щоб вийшла рівна косичка. Такий спосіб можна застосовувати до будь-яких узорів будь-яких деталей, їх край розтягуватися не буде. Послідовно протягуйте одну петлю через іншу.
  • Щоб в результаті вийшла одна петля, пров`язуйте разом відразу першу і кромочную петлі за допомогою лицьової в`язки за задні стінки петлі. Ви отримаєте петлю, яку потрібно перевести з правого на ліву спицю, а потім провязать її з наступною лицьової в`язкою, знову за задні стінки петель. Так потрібно в`язати до кінця ряду.
  • Обірвіть нитку, коли залишиться тільки одна петля на спиці. Введіть її в петлю, залишивши при цьому, приблизно 4 см і затягніть.

Також можна використовувати короткий гачок, щоб не затягувати петлі. Але, якщо ви вибираєте в`язання спицями, як закривати петлі вам розповість ця стаття.

  • Коли в`яжете виворітного гладдю, пров`язуйте виворітними кромочную петлю і наступну за нею. Через другу петлю пров`яжіть першу.
  • Тепер потрібно провязивать по одній петлі, простягаючи кожну попередню петлю через отриману.
  • Повторюйте цю дію, поки не закріпіть все петлі. На закінчення, обріжте нитку, а її кінець протягніть через останню петлю.

2-й спосіб



Використовуючи цей спосіб, ви отримаєте край вироби, який буде схожий на розтягується косичку. Найчастіше так закривають гумку, не дивлячись на кількість виворітних і лицьових петель і рельєфні візерунки, але ви можете застосовувати такий метод до абсолютно будь-якого візерунку.

  • На праву спицю надіньте першу петлю, а другу в`яжіть по малюнку, лицьовим в`язанням або виворітного. Ви отримаєте дві петлі на правій спиці.
  • Зв`язавши третю, протягніть її в петлю, що знаходиться на правій спиці. В`яжіть так до кінця цього ряду. Коли на вашій лівій спиці залишиться тільки одна петля, залиште приблизно 4 см, обірвіть нитку, введіть її в петлю і затягніть.

3-ий спосіб

Цей спосіб підходить тільки для гумок 1х1 і 2х2. Край вашого вироби ляже природно і буде вільно розтягуватися.

  • Закриття потрібно робити за відкритими петлям. В`язання закінчуйте декількома рядами, які в`яжуться додатковою ниткою. Основну нитку обірвіть, але залиште кінець, який буде дорівнює 3-му довжинах закривається ряду. Так ваші петлі вийдуть рівними, і не будуть розпускатися.
  • Витягніть спицю з петель. Проутюжьте край вироби через вологу тканину. Ряди, які пов`язані додатковою ниткою, розпустіть.
  • Основну нитку, що залишилася після в`язання, всуньте в голку з великим вушком і робіть по відкритим петлям шов. При цьому, виріб тримайте до себе лицьовою стороною.


Тепер розглянемо, як закрити петлі гумки спицями.

Якщо гумка 2х2

  1. Через першу петлю правою спиці протягніть другу петлю кінчиком лівої спиці. Так гумка збереже свою еластичність.
  2. Наступну петлю потрібно в`язати виворітного, попередньо вивів нитка перед деталлю. Візьміть кінчик лівої спиці і захопіть з правого спиці першу петлю, щоб через неї простягнути другу.
  3. Так в`яжіть кожну петлю до кінця ряду, щоб слідувати за малюнком вашої гумки. Потім, нитка відріжте і сховайте в останню петлю. Ви отримаєте еластичну, рівну кромку.

Якщо в`язка фантазійна

  1. Закриваючи петлі, затягуйте нитку. Так кромка вийде тугий, а ваша в`язка щільною.
  2. Першу петлю правою спиці захопіть кінчиком лівої, через неї простягніть другу, щоб її закрити. Потім чергуйте лицьову і виворітну петлі, закриваючи весь час по одній петлі.
  3. Якщо ваше виріб виконано в мереживний в`язки, то спочатку краще провязать звичайний ряд, а після закрити петлі. Закінчуйте виріб таким способом, пров`язавши виворітні весь ряд.
  4. Всі петлі наступного ряду в`яжіть лицьовими. На правій спиці протягуйте 2-у петлю через 1-у.

При бажанні, ви можете наочно побачити, як закрити петлі спицями, відео в інтернеті допоможе розібратися в цьому питанні більш детально. Так само ви можете скористатися схемами:

Закриваємо петлі спицями



Увага, тільки СЬОГОДНІ!