» » » Як зв'язати пов'язку?

Як зв'язати пов'язку?

Як зв`язати пов`язку?

Пов`язка на голову - це одночасно дуже зручний і модний аксесуар. Сучасні пов`язки, повторюючи форму голови, не вимагають зав`язування. По суті, пов`язка - це замкнуте кільце, надягають на голову без всяких проблем і не викликає складнощів при носінні. У статті ми розповімо вам, як зв`язати пов`язку гачком і спицями. А почнемо з однієї класичної моделі, яку можна пов`язати абсолютно будь-якого розміру за вашим бажанням.

Як зв`язати гачком пов`язку

Спосіб це дуже простий, тому підійде і тим, хто тільки освоює в`язання. Для роботи нам знадобиться 2 мм гачок, близько 10 г пряжі і капелюшна гумка (розмір підбирається по окружності голови). Перший ряд обв`язуємо стовпчиками без накиду. Обв`язувати потрібно заздалегідь підготовлену гумку необхідного розміру. В кінці ряду зробіть з`єднувальний стовпчик. Другий ряд починайте в`язати так: спочатку стовпчик без накиду, потім в 4-ю петлю пров`яжіть п`ять стовпчиків з накидом, а між ними залиште по одній повітряної петлі. Далі в четверту петлю в`яжіть один стовпчик без накиду і повторюйте це до кінця ряду, а в кінці, як завжди, зробіть з`єднувальний стовпчик. Тепер приступаємо до 3-му ряду. Приєднайте робочу нитку до 2-ї стороні пов`язки і обв`яжіть гумку стовпчиками (знову без накиду), при цьому втикайте гачок між стовпчиків попереднього ряду, з іншого боку пов`язки. В кінці ряду традиційно зробіть з`єднувальний стовпчик. Ну а 4-й ряд в`яжіть точно так же, як і 2-й. Як бачите, в цьому способі немає нічого складного. А щоб ви краще уявляли, як в`яжеться подібна пов`язка гачком, схема з в`язання вам допоможе, причому з умовними позначеннями дій, які ми описували в інструкції:



Схема в`язання гачком пов`язки на голову

Як зв`язати пов`язку на голову спицями

На спиці потрібно набрати від 100 до 120 петель (виходячи з окружності голови). Перший ряд пров`язуємо всі петлі повністю будь-яким обраним візерунком, а першу і останню петлі зробіть кромок. У другому ряду 1-я петля - кромочная, а далі в`яжіть узором, ну, а останні дві петлі потрібно залишити ні Провязать і провернути потім роботу. У третьому ряду зніміть першу петлю як кромочную і далі в`яжіть узором, а дві останні петлі потрібно так само, як і в попередньому ряду, залишити ні Провязать. Крім того, відзначте 3-ю петлю від кромочної шпилькою або кольоровою ниткою. 4 ряд почніть з кромочної петлі, а потім пров`язуйте всі петлі до позначки і точно так же, як і в попередньому ряду, відзначте 3-ю петлю від кромочної. У 5 ряду знову перша петля - кромочная з тієї ж самої відміткою. Так потрібно зробити ще 12-15 рядів (кількість підберіть індивідуально). Новий ряд почніть знову з кромочної петлі і потім пров`язуйте всі петлі до останньої мітки, після чого поверніть роботу. У наступному ряду (знову з першої кромочной петлею) після позначки потрібно провязать ще 4 петлі, а позначку перемістити на останню петлю з провязани. Ряд потрібно повторювати до тих пір, поки не залишиться по 2 непровязанной петлі з краю відміток. У наступному ряду з кромочної першою петлею пров`язуємо всі петлі повністю, включаючи і 2 крайні, після зробленої оцінки. Так само чинимо і з останнім рядом. Після цього заберіть все позначки і закрийте петлі. Потім пришийте гудзик і прикрасьте готову пов`язку, якщо є бажання. Для прикраси підійдуть в`язані квіти, помпони, стрічки і тощо



Увага, тільки СЬОГОДНІ!