» » » Як в'язати петлі гачком?

Як в'язати петлі гачком?

Як в`язати петлі гачком?
Як в`язати петлі гачком?

Щоб отримати якісне в`язане виріб, виконане гачком, для початку потрібно навчитися в`язати петлі. Поговоримо про те, як це робити.

Як в`язати повітряні петлі гачком?

Повітряні петлі - це початок все почав. Без вміння вив`язувати повітряні петлі і підраховувати їх потрібну кількість нічого не вийде. Будь-яка робота над виробом починається з повітряної петлі, перехід з ряду в ряд при вив`язування багатьох полотен не обходиться без неї, ажурним полотно завжди виходить при використанні саме повітряних петельок.

Для навичок в`язання повітряних петель візьміть гачок і клубок пряжі відповідної гачка товщини, а далі дотримуйтесь покрокової інструкції:петлі гачком

  1. Скрутіть першу петлю і за допомогою гачка простягніть в неї робочу нитку, затягнувши вузлик. Розмір першої петлі повинен відповідати розміру всіх наступних петель і обов`язково не набагато більше діаметру самої головки гачка. Тепер у вас на гачку знаходиться провідна петля, через яку ви будете пропускати нитку і утворювати наступні петлі.
  2. Далі, щоб отримати повітряну петлю, потрібно тримати гачок в одній руці, а робочу нитку - в інший. Зачепите гачком край робочої нитки і тягніть через провідну петлю. Ось і вийшла повітряна петля.

В`язання ланцюжка з повітряних петель



Як в`язати повітряні петлі гачком для ланцюжка і петель підйому? Навчившись вив`язувати повітряні петлі, тепер ви можете набрати ланцюжок, яка буде служити або початковим поруч при виготовленні вироби, або бути самостійним виробом (тонким паском, наприклад).

Процес в`язання ланцюжка простий: вив`язати першу петлю, набирайте повітряні петлі одну за одною. Продовжуйте набирати їх стільки, скільки вимагає опис до в`язання вироби. При цьому не забувайте, що петлі повинні бути одного розміру, інакше ланцюжок буде неакуратної.

петлі підйому



Тепер про петлях підйому. Вони використовуються при в`язанні плоского полотна, де є закінчення ряду. Петлі підйому потрібні при повороті ряду або при підйомі ряду і використовуються для вив`язування красивого краю вироби. Залежно від узору, петлі гачкомнеобхідно не менше однієї петлі підйому. Як її в`язати? Досить після закінчення ряду набрати стільки повітряних петель, скільки вимагає опис до вив`язування вироби. Наприклад, якщо завершений ряд складався з стовпчиків без накиду, достатньо однієї петлі підйому. Якщо ж в попередньому ряду використовувалися стовпчики з одним накидом, кількість петель підйому збільшується вдвічі.

Маючи навички в`язання повітряних петель, можна починати роботу над нескладними виробами, використовуючи різні поширені петлі.

Іноді при в`язанні гачком використовуються витягнуті петлі, що додають обсягу деталей майбутнього виробу або готового виробу в цілому.

Як в`язати витягнуті петлі гачком?

Щоб виріб з витягнутими петлями вийшло акуратним і практичним у використанні, дотримуйтесь нашої інструкції. Перше, що потрібно зробити, - провязать ряд стовпчиками без накиду. Далі дійте в такому порядку:

  1. Зв`яжіть стовпчик без накиду, заводячи гачок під перший стовпчик петлі гачкомпопереднього ряду.
  2. Накиньте нитку на великий палець лівої руки.
  3. Простягніть гачок через стовпчик попереднього ряду, а також через петлю на пальці, захоплюючи робочу нитку. Виконайте стовпчик без накиду, завівши гачок під другий стовпчик попереднього ряду.
  4. Пров`яжіть стовпчик без накиду, заводячи гачок під третій стовпчик попереднього ряду.
  5. Продовжуйте роботу над виробом, повторюючи кроки 2-4.

У результаті має вийти варіант витягнутих петель, які знаходяться перед роботою. Якщо накручувати нитку на вказівний палець, витягнуті петлі вийдуть за роботою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!