» » » Як зв'язати рукавиці гачком?

Як зв'язати рукавиці гачком?

Як зв`язати рукавиці гачком?
Як зв`язати рукавиці гачком?

Одними з головних атрибутів зимового гардеробу є рукавиці. Звичайно, багато хто воліє рукавички, але рукавиці додають вашому образу той ореол дитинства, настільки милий кожному з нас. Звичайно, можна придбати готові рукавиці в магазині, але якщо ви хочете носити воістину автентичну і унікальну річ, то має сенс пов`язати рукавиці самостійно. Можна використовувати два варіанти в`язки - за допомогою в`язальних спиць і за допомогою гачка. Вибір способу виключно індивідуальний, і залежить тільки від ваших навичок і умінь. Якщо ж ви вирішите пов`язати рукавиці гачком, для початківців є ціла інструкція з в`язання. Вона досить проста, а результат вас приємно здивує, тому що рукавиці матимуть гарну рельєфну поверхню, що досягається лише при в`язанні гачком.

в`яжемо рукавиці

Для в`язання рукавиць краще використовувати пряжу відповідних кольорів, краще кількох. Оскільки рукавиці будуть зимовими, то краще, щоб пряжа була з 100% вовни. Також, перед тим, як зв`язати рукавиці гачком, потрібно вибрати гачок. Найкраще підійде гачок №3,5.



  • Ниткою основного кольору потрібно зробити кільце з петлі.
  • 1 ряд пров`язується спочатку з 3 повітряні петлі підйому, після чого пров`язуються в кільце ще 11 стовпчиків з накидом. Далі, потрібно замкнути кругової ряд сполучних стовпчиків ниткою додаткового кольору, при цьому вводячи гачок в 3-ю повітряну петлю підйому.
  • 2 ряд в`яжеться спочатку з 2 повітряних петель підйому, в першу петлю, вводячи гачок під повітряної петлею, в`яжете рельєфний опуклий лицьовій стовпчик, робиться це з накидом. У другу ж петлю в`яжете 1 стовпчик з накидом, при цьому ви вводите гачок в стовпчик, використовуючи накид попереднього ряду. І в`яжете рельєфний лицьовій стовпчик з використанням накиду, вводячи гачок за той же стовпчик з накидом попереднього ряду.
  • Повторіть цей процес від початку і до кінця цього ряду. Тобто в даному ряду у вас вийде 24 стовпчика, 2 повітряні петлі підйому також вважаються як стовпчики, і замикаєте ряд з`єднувальний стовпчиків ниткою основного кольору, вводячи гачок в другу повітряну петлю підйому.
  • 3 ряд пров`язується з 2 повітряних петель підйому, далі потрібно в`язати аналогічно другому ряду, тобто в`язати рельєфний лицьовій стовпчик з накидом, вводячи гачок під повітряну петлю. У наступну петлю потрібно в`язати 1 стовпчик з накидом в стовпчик з накидом попереднього ряду, а потім в`язати рельєфний лицьовій стовпчик з накидом, вводячи гачок під той же стовпчик з накидом попереднього ряду.
  • Повторити процес від початку і до кінця ряду. Тобто в цьому ряду у вас вийде 48 стовпчиків.
  • Заблокуйте ряд сполучних стовпчиків ниткою додаткового кольору.
  • 4 ряд в`яжеться з 2 повітряних петель підйому, після чого краще в`язати візерунком «гумка», чергуючи рельєфні лицьові і виворітні стовпчики з накидом, таким чином, в наступну петлю в`язати рельєфні лицьові стовпчики з накидом. У наступну після цієї петлю в`язати увігнутий рельєфний виворітний стовпчик з накидом.
  • Повторити процес від початку і до кінця ряду, закінчуючи ряд рельєфними лицьовими стовпчиками з накидом. Замкнути ряд сполучних стовпчиків ниткою основного кольору.
  • Наступні ряди потрібно в`язати без надбавок, аналогічно четвертому ряду, чергуючи послідовність рельєфних стовпчиків по малюнку.
  • Замкнути ряд сполучних стовпчиків ниткою додаткового кольору.
  • Також перед тим, як в`язати рукавиці гачком, потрібно визначитися з розмірів і довжиною майбутньої рукавиці. Знаючи дані параметри, потрібно зв`язати необхідне вам кількість рядів до початку великого пальця.


Взагалі для того, щоб в`язати рукавиці гачком, схеми даються, зазвичай схематичні, хоча можна знайти і з зазначенням візерунка.

  • Далі потрібно в`язати 2 повітряні петлі підйому, і потім рельєфні лицьові стовпчики з накидом. У наступну петлю потрібно в`язати стовпчики без накиду, після чого в`язати непарна кількість повітряних петель для вашого пальця. Зв`яжіть 11 повітряних петель, пропустивши 11 стовпчик, і в 12-й рельєфний лицьовій стовпчик з накидом попереднього ряду в`яжіть стовпчик без накиду. Потім продовжите в`язати по малюнку, чергуючи при цьому 33рельефних стовпчика до кінця ряду, замикаючи ряд сполучними стовпчиками.
  • Так пров`язується отвір для великого пальця рукавиці.
  • Останній ряд в`яжеться «рачьім кроком». Якщо ви не дуже вмієте в`язати рукавиці гачком, відео - уроки можна знайти також повсюдно, як і схеми в`язання.

в`язання пальців

  • Для в`язання пальця потрібно закріпити нову нитку основного кольору на внутрішній бічній стороні великого пальця.
  • Далі в`яжете 2 повітряні петлі підйому і 2 недов`язаний стовпчики з накидом, гачок вводячи так, щоб не було дірочок по краях отвору, і пров`язуючи три петлі разом. Після чого потрібно в`язати 11 рельєфних стовпчиків по малюнку.
  • Збоку отвори для великого пальця потрібно в`язати 3 недов`язаний стовпчики з накидом із загальною вершиною, далі потрібно в`язати 11 рельєфних стовпчиків по малюнку.
  • Обхвачуєте 3 стовпчика із загальною вершиною і в`яжете рельєфні виворітні стовпчики з накидом. Після чого, в`яжете по малюнку, замикаючи ряд сполучними стовпчиками ниткою основного кольору. Наступні ряди в`яжете аналогічно 4-му ряду, чергуючи рельєфні лицьові і виворітні стовпчики з накидом до необхідної вам довжини великого пальця.
  • Останній ряд потрібно в`язати з убавкамі, тобто в`язати 2 повітряні петлі підйому, далі в`язати 3 недов`язаний рельєфних стовпчика, залишаючи у кожного з стовпчиків по 2 петлі, що не пров`язавши їх, пров`язуйте одночасно 4 залишилися петлі за один раз.
  • Після цього, в`яжете 3 недов`язаний рельєфних стовпчика і пров`язуйте одночасно 4 залишилися петлі за один раз, аналогічно збавляючи їх до кінця ряду. А в кінці ряду в`яжете сполучні стовпчики і закінчуєте в`язання.

Тепер ви знаєте про те, як зв`язати рукавиці гачком самостійно. Це дозволить вам створювати подарунки для себе, рідних і близьких вам людей. Таке творчість приносить масу задоволення і задоволення. Бажаємо вам удачі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!