» » » Як в'язати квітка гачком?

Як в'язати квітка гачком?

Як в`язати квітка гачком?

Досить взяти в руки гачок і нитки, щоб зв`язати дивно красива прикраса інтер`єру або декоративний квітка для прикраси одягу. Всі жінки, які шукають схеми, як в`язати квітка гачком, розуміють, що цей елемент декору буде ефектно виглядати не тільки як самостійне прикраса, а й як елемент готового виробу. Оскільки різновидів в`язаних квітів існує дуже багато, ми наведемо кілька прикладів таких виробів, які напевно, вам сподобаються.

Квітка для прикраси одягу

Основні інструменти - нитки, гачок і ножиці. Гачок вибирайте в 2 рази товще, ніж нитки. В принципі, якщо ви купуєте імпортні нитки, то на упаковці буде вказано номер гачка, який оптимально підійде для в`язки. Даний квітка можна виконати, як в однотонної інтерпретації, так і в багатобарвним (кожна пелюстка можна пров`язати різними за кольором нитками). Для початку в`язання найпростішого квітки необхідно набрати 10 повітряних петель, замкнути їх в коло.

Починаємо в`язати з 1 повітряної петлі, потім 15 стовпчиків без накиду над петлями набірного ряду, 3 повітряні петлі, накид, зробіть стовпчик без накиду (гачок введіть між першим і другим стовпчиком попереднього ряду, витягніть петлю). Виконайте з трьох петель, які у вас на даний момент на гачку, стовпчик з накидом. Зробіть ще один стовпчик з аналогічним алгоритмом. Весь наступний ряд виконуємо за схемою: 1 ст. з накидом, 2 ст. з накидом з однієї петлі. В`язання ряду завершуємо сполучної петлею.

Приступаємо до формування пелюсток - зв`яжіть 2 повітряні петлі, 1 ст. без накиду, 2 стовпчики з накидом з однієї петлі попереднього ряду, 1 ст. без н. Аналогічний алгоритм використовуйте для вив`язування інших пелюсток. Ряд необхідно закінчити сполучної петлею. Ображати нитку. Якщо у вас не виходить самостійно зв`язати квітка, перегляньте на відео, як в`язати квіти гачком - наочна інструкція деяким жінкам більш зрозуміла, ніж написана.

в`язані ромашки



Для вив`язування ромашок необхідно взяти рожеву бавовняну пряжу, гачок №1,5, стебла для квітів, у яких є серединки. Діаметр однієї ромашки дорівнює 7 см. З таких ромашок можна виготовити чудову ікебану для будь-якого приміщення вашого будинку, починаючи від передпокою і закінчуючи дитячою кімнатою або спальнею.

Кожна пелюстка в`яжеться окремо на ланцюжку з 14 повітряних петель. У першому ряду необхідно вив`язати 13 стовпчиків без накиду, повертаємо роботу, робимо петлю підйому, перший стовпчик пропускаємо і на інших 12 стовпчиках в`яжемо по 1 стовпчику без накиду.

У першому ряду ми робимо одну повітряну петлю підйому, з якої тепер необхідно вив`язати 5 ст. без накиду і продовжити в`язання стовпчиками без накиду на 13 петлях набірного ряду. Обв`язуємо пелюстка по колу "рачьім кроком". У кожній ромашці 12 пелюсток, тому, скільки пелюсток вам необхідно пов`язати, залежить від кількості квіток.



Щоб з`єднати пелюстки між собою, обв`язуємо прямий вузький край стовпчиками без накиду: всього ви повинні виконати 36 стовпчиків без накиду (по 3 в кожну пелюстку), замикаємо кругової ряд, провязав з`єднувальний стовпчик. Продовжуємо круговий в`язання до серединки - необхідно вив`язати разом по 2 ст. без накиду, тобто, у вас повинно залишитися після цього 18 стовпчиків без накиду, потім 9 стовпчиків без накиду, і в останньому ряду 5 ст. без накиду. Ображати нитку і сховайте її. Ромашки надіньте на раніше підготовлені стебла, закріпіть серединками (стебла вибирайте так, щоб у них знімалися серединки).

в`язані лілії

Перед тим, як в`язати гачком квіти, схеми обов`язково вивчайте досконально, розберіться в них, оскільки при неправильному прочитанні схематичного зображення квітки, у вас не вийде виріб, аналогічне малюнку. Для в`язання лілій вам знадобиться 100 гр. білої нитки (100-відсотковий бавовна), 2 стебла, висотою по 26 см, в яких є червоні "серединки", гачок № 1,5.

Зверніть увагу, що на схемі вказана перша петля кругового ряду, яку необхідно замінити повітряними петлями підйому (їх кількість показано на схемі). Кожне коло слід закінчувати з`єднувальним стовпчиком. На схемі показаний тільки один пелюстка лілеї, всього їх має бути 12 - 6 великих і 6 маленьких. На схемі є цифри, що позначають номери кругових рядів.

В`язання великого пелюстки. Кожен великий пелюстка в`яжеться на ланцюжку з шести повітряних петель, замкнутих між собою з`єднувальним стовпчиком. Далі роботу необхідно продовжувати за схемою. Щоб знати, як навчитися в`язати квіти гачком, необхідно в точності дотримуватися схему, на якій вказано напрямок в`язання відповідними стрілками в першому круговому ряду. Таким чином, ви повинні спочатку зробити 21 повітряну петлю, після чого провязать одну повітряну петлю підйому і поверх 21-ї повітряної петлі зв`язати стовпчики без накиду.

В`язання маленького пелюстки. Для в`язання маленького пелюстки в першому колі необхідно зробити всього 17 повітряних петель (в великому пелюстці виконується 21 петля). У другому і третьому ряду опустити петлі, позначені подвійними стрілками. Пов`язані пелюстки, попередньо відпарені, надіти на стебло (в середині повинні бути маленькі пелюстки), скропити з аерозолю крохмальним розчином і надіти тичинки.

Перш, ніж ви будете починати в`язання таких лілій, рекомендуємо в`язати гачком для початківців квітка, який набагато простіше у виготовленні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!