» » » Як в'язати стовпчик без накиду?

Як в'язати стовпчик без накиду?

Як в`язати стовпчик без накиду?

Одне з найбільш цікавих хобі сучасності - це в`язання гачком. Починаючи з найпростіших і нехитрих виробів, можна потихеньку освоїти найскладнішу техніку з досить цікавими візерунками. Якщо у вас є творче мислення, то зробити красиві аксесуари в подарунок друзям для вас не складе ніяких труднощів. Але, якщо ви не знаєте навіть самих азів в`язання, радимо спочатку розібратися в цьому, а потім вже приступати до роботи. Одним з найпростіших основоположних прийомів - в`язання стовпчика без накиду. Саме він є основою для більш складних видів петель. Отже, розглянемо, як в`язати стовпчик без накиду за допомогою гачка.

З чого почати

  • Для того щоб зв`язати звичайний стовпчик без накиду, необхідно почати з пров`язування початковій ланцюжка повітряних петельок. Саме з неї зазвичай і починається будь-в`язання гачком. Пров`яжіть ланцюжок будь-якої довжини, а потім переверніть гачок і вставте його в третю за рахунком петлю від кінця.
  • Тепер, притримуючи основну нитку пальцями, чіпляйте її за допомогою гачка і протягують черга третю петлю від кінця, тобто через ту, в яку ви зовсім недавно ввели гачок.
  • Має вийти так, що на гачку знаходяться дві петлі. Знову чіпляємо гачком нитку з якою працюємо і простягаємо її крізь дві заново створені петлі і несильно затягуємо їх. Отже, ось, що значить в`язати стовпчик без накиду гачком.
  • Тепер продовжуйте в`язати подібні стовпчики без накиду в тій кількості, яке ви спочатку задумали, тобто, поки не закінчиться ланцюжок з повітряних петель. Таким чином, у вас повинен вийти акуратний другий ряд.
  • Після того як ви зробите це, переходьте до третього ряду і по аналогії продовжуйте в`язати. Тепер протягніть гачок через другий стовпчик від кінця ряду і ще раз пров`яжіть разом дві петлі, після чого простягніть крізь них робочу нитку, щоб вийшов стовпчик без накиду. За допомогою такої техніки, ви можете пов`язати абсолютно різні речі.

Через деякий час, коли ви вивчите більш грунтовно цю техніку в`язання, щоб створити більш гарний візерунок, ви зможете чергувати стовпчики без накиду з основними стовпчиками з накидом або ж зовсім з двома накидами. Таким чином, у вас вийде ціле твір мистецтва.

Наочний приклад

При бажанні можна в`язати красиві вироби технікою стовпчик без накиду, схема яких знаходиться по засланні. Тут більш детально описується кожен крок.



Також в інтернеті можна знайти і різні уроки, записані на відео. Стовпчик без накиду в них наочно показується на прикладі. Так що, якщо ви не зрозуміли, як в`язати полотно в цій техніці, обов`язково зверніться за допомогою до відеоуроку.

В`язані самостійно гачком речі, помітно відрізняються від придбаних в магазині товарів, своєю красою і вишуканістю. Щоб їх створити, безумовно, знадобиться дуже багато часу, але результат повністю виправдовує себе. В`язаний светр обов`язково приверне увагу громадськості і стане предметом для заздрості. Також найпростішої технікою можна пов`язати іграшки, які порадують не тільки дітей, а й дорослих. Включайте фантазію і впокорюйте нові висоти за допомогою гачка і ниток!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!