» » » Як зв'язати гачком - для початківців?

Як зв'язати гачком - для початківців?

Як зв`язати гачком - для початківців?

Для початківців рукодільниць важливий правильно підібраний гачок. Гачки розрізняються номерами, які означають діаметр. Зазвичай набувають номера 3 і 5.

Як правильно взяти інструмент, якщо ви працюєте з ним перший раз? Візьміть гачок між великим і вказівним пальцями, сильно не затискає, але тримайте міцно. В якості опори виступить середній палець. По ньому під час в`язання гачок буде здійснювати плавні рухи з однієї і тієї ж амплітудою. Якщо брати інструмент інакше, почне рухатися вся кисть, і складно буде дотримуватися однакову амплітуду при роботі.

Вибір нитки для в`язання

Перед тим, як щось зв`язати гачком, потрібно вибрати нитку. Нитки краще взяти світлі, кручені, відповідні інструментам. На етикетці пряжі вказують номери гачків, для яких вона підійде.

Як зв`язати простий виріб гачком

Насамперед навчіться правильно починати в`язання. Встановіть нитку в робоче положення - покладіть на ліву долоню, проведіть між пальцями, вказівним і середнім, простягніть за вказівний палець, виведіть на долоню, затиснувши між великим і вказівним пальцями. Це і є робоче положення, з нього починають в`язати.



Візьміть гачок правильно. Введіть його із зворотного боку під нитку і поверніть - так вийде петелька. Її потрібно закріпити. Притримуючи між великим і вказівним пальцями петлю за основу, протягнете нитку гачком через неї. Затягніть вузлик. Ця наша перша робоча повітряна петелька. З неї можна починати ряд.

Як зробити стовпчик без накиду

Не затягуйте петлі міцно. Для найпростіших виробів вам знадобиться освоїти стовпчик без накиду:

  • Зв`яжіть ряд в 10 петель, зробіть одну для підйому, потім ще одну.
  • Введіть гачок в третю петлю, якщо рахувати від підйомної, захопіть нитку, протягніть - на гачку тепер дві петельки - через них простягніть нитку.

Стовпчик без накиду готовий.

Як зробити стовпчик з накидом

  • Зв`яжіть ряд в 12 повітряних петель. Для підйому додайте 2 петлі. Зробіть накид на гачок.
  • Введіть гачок в 4 петлю - не 3, так як підйомних петель більше, ніж для стовпчика без накиду. Візьміть нитку, протягніть через петлю - на гачку 3 петельки.
  • Візьміть нитку, протягніть через 2 з них - вийшло 2 петлі. Знову захопіть, протягнете - вийшов необхідний стовпчик з накидом.


Стовпчиками можна пов`язати прості вироби - шаль, шарф, мочалку.

щоб зв`язати гачком серветку, потрібно докласти трохи більше зусиль. Спочатку це здасться складним, але після деякої практики все почне виходити.

В`язання по колу

Для в`язання по колу може знадобитися змінна петля, яка дозволяє регулювати діаметр виробів. Її виконання зводиться до наступного:

  1. Нитка обмотайте навколо вказівного пальця, проведіть гачок під нею, захопіть нитку і протягніть, пров`яжіть першу робочу петельку - можна продовжувати в`язання по колу. Зніміть з пальця.
  2. Продовжуйте в`язання, наприклад, стовпчиками без накиду. Після закінчення її звужують, потягнувши за хвостик, до потрібного діаметру.

складні вироби

Освоївши прості способи в`язання, можна приступати до більш складним.

Пропонуємо Вам ознайомитися з нашими статтями:

Головне - більше практики, і скоро ви зможете порадувати себе і рідних затишними в`язаними речами, зробленими своїми руками.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!