» » » Як зв'язати квіти гачком?

Як зв'язати квіти гачком?

Як зв`язати квіти гачком?
Як зв`язати квіти гачком?

В`язання - такий вид рукоділля, який дозволяє приємно провести час, розслабитися, а по закінченню роботи насолоджуватися власною творчістю. Виконані в цій техніці квіти можуть стати прекрасним доповненням інтер`єру або стильним прикрасою. У статті ми поділимося з вами декількома цікавими майстер-класами, як зв`язати квіти гачком.

Ромашка

Пропонуємо вам почати роботу з простої схеми в`язання ромашки. Для того щоб зв`язати гачком таку квітку знадобляться:

  • одна дерев`яна намистинка (діаметр 14 мм);
  • жовті та білі бавовняні нитки;
  • гачок № 0,9-1.

виготовлення квітки

  1. Починаємо роботу над квіткою з в`язання серединки. Беремо намистину і обмотуємо її жовтими нитками. З нитки робимо кільце, в середину якого пров`язуємо 6 стовпчиків без накиду. Потягнувши за неробочий кінець нитки, стягуємо кільце. В`яжемо другий ряд, пров`язуючи через кожну петлю по два стовпчики без накиду. Таким способом обв`язуємо всю намистину.
  2. Переходимо до в`язання пелюсток. Білу нитку закріплюємо біля основи намистинки. В`яжемо ланцюжок з 10 повітряних петель. Якщо ви хочете, щобквіти гачком пелюстки були довші, збільште кількість петель. За допомогою напівстопчиком прикріплюємо їх до намистині. В`яжемо такі ж пелюстки по всьому периметру намистини.
  3. Надаємо пелюсток обсяг, обв`язуючи вже пов`язані пелюстки стовпчиками без накиду. Переходи між пелюстками пров`язуємо напівстовпчиком.
  4. Коли всі пелюстки готові, закріплюємо кінці нитки на внутрішній стороні і обрізаємо їх.
  5. Квітка готовий! Ви можете пришити його до гумки для волосся або використовувати в якості компонента бус.


Ще один оригінальний варіант виготовлення ромашки можна знайти в статті Як в`язати квітка гачком.

об`ємні квіти



За допомогою гачка можна зв`язати також об`ємні квіти. Такий квітка може служити доповненням одягу або сумки. Для роботи вам знадобляться:

  • нитки для в`язання трьох кольорів (серединка і два види пряжі на пелюстки);
  • гачок, розмір якого залежить від товщини ниток.

Хід роботи

  1. Зв`яжіть ланцюжок з 4 повітряних петель і замкніть її в кільце. Обвяжіте кільце 12 стовпчиками з накидом.
  2. Стовпчиками без накиду пров`яжіть тільки передню частину зовнішніх петель. квіти гачкомПотім зробіть другий круг, пров`язуючи тільки під задній край.
  3. Переходьте на білу нитку. Пров`яжіть стовпчиками без накиду під задню частину петлі. Зробіть три повітряні петлі і почніть провязивать петлі за задню частину по два стовпчики без накиду.
  4. Тепер будемо в`язати пелюстки тільки за передню частину петлі. Над першою петлею зробіть ланцюжок з 4 повітряних петель, а з наступного - в`яжіть 4 стовпчики з накидом. Витягніть петлю і скиньте її з гачка.
  5. Введіть гачок в проміжок між повітряної ланцюжком і першим стовпчиком. Підчепити і витягніть петлю.
  6. Пров`яжіть петлю. Зв`яжіть ланцюжок з 4 повітряних петель.
  7. З наступної петлі зв`яжіть 4 стовпчики без накиду. У нас вийшов квіти гачкомперший пелюстка.
  8. Пров`яжіть таким чином всі пелюстки. Роботу з білою ниткою закінчили.
  9. Візьміть нитку іншого кольору. Введіть гачок в одну з петель зовнішнього краю серединки. І за такою ж схемою зв`яжіть внутрішній ряд пелюсток. У вас вийшло пов`язати об`ємний квітка гачком.

Якщо ви хочете зв`язати оригінальні квіти на шапку, інформацію про те, як це зробити, читайте в статті Як в`язати квіти на шапку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!