» » » Як зв'язати болеро гачком і спицями?

Як зв'язати болеро гачком і спицями?

Як зв`язати болеро гачком і спицями?

Болеро - це така коротка жилетка без рукавів. Мода на болеро прийшла до нас з Іспанії і завоювала своїх шанувальників. Така жилетка може додати родзинку будь-якого вбрання. Причому цю річ ви можете пов`язати своїми руками спицями та гачком. У цій статті я розповім, як зв`язати болеро.

В`яжемо спицями болеро для дівчини

Давайте розглянемо для початку, як зв`язати болеро спицями. Пропоную варіант дуже милою болеро, яка швидко і легко в`яжеться спицями. Розмір 36-38. Беремо пряжу 200 г, спиці № 5, гачок № 4,5. В`яжемо лицьовій гладдю, тобто лицьові ряди лицьовими петлями, а виворітні - відповідно виворітними петлями. Щільність в`язання становить 16 петель на 20 рядів. Необхідно зв`язати полотно розміром 10 х 10 см. Набираємо 50 петель на спиці. В`яжемо за такою схемою:

  • 6 лицьових петель,
  • потім робимо накид,
  • 2 петлі разом пров`язуємо лицьовою,
  • 2 лицьових петлі,
  • знову 2 петлі разом пров`язуємо лицьовою,
  • знову накид,
  • 26 петель пров`язуємо лицьовими,
  • робимо накид,
  • 2 петлі разом пров`язуємо лицьовою,
  • 2 петлі в`яжемо лицьовими,
  • 2 петлі разом пров`язуємо лицьовою,
  • робимо накид 6 лицьових петель.

За такою схемою в`яжете полотно заввишки 42 см. Потім закриваємо всі петлі. І приступаєте до збірки деталей нашої болеро.



Для цього необхідно скласти полотно уздовж навпіл. Кути з`єднати і зшити. Так у нас вийшли рукава. Потім беремо виріб і обв`язуємо його по периметру гачком. 1 ряд - у нас будуть стовпчики без накиду. Потім 2 ряд - стовпчик з накидом в кожен четвертий стовпчик без накиду + дві повітряні петлі. І так до кінця ряду. Для переходу на кожний наступний ряд не забувайте робити підйом в три повітряних петлі. 3 ряд - через кожну повітряну петлю пров`язуємо по два стовпчики з накидом + одна повітряна між ними. Стовпчики з накидом поділяємо трьома повітряними петлями. І так до кінця ряду. 4 ряд - все те ж саме, що і в 3 ряду, тільки між стовпчиками в`яжемо так: 1 повітряна петля + стовпчик без накиду + 1 повітряна петля. 5 ряд: з кожної повітряної петлі між стовпчиками з накидом пров`язуємо 3 стовпчики з накидом + піко з 3 повітряних петель + 3 стобліка з накидом. Потім 2 повітряні петлі + стовпчик без накиду + 2 повітряні петлі. І так до кінця ряду. Закінчили окантовку по периметру вироби.

Рукава теж можна обв`язати гачком за такою схемою: пров`язуємо стовпчики без накиду по всьому вигину рукава. Потім в кожному дев`ятому стовпці без накиду пров`язуємо по 3 стовпці з накидом + піко з 3 повітряних петель + 3 стовпці з накидом. Потім 2 повітряних петлі + стовпець без накиду (сполучаєте з першим рядом) + 2 повітряних петлі. Потім знову йдуть стовпці з накидом. І так до кінця ряду.

Як зв`язати болеро для дівчинки гачком



Зв`язати болеро для дівчинки можна гачком. Пропоную вам оригінальне болеро, зв`язати яке буде просто. Для дівчинки зростанням 100 см. Візьміть бавовняні нитки, гачок № 2. Попередньо треба зняти заміри з дівчинки, зробити викрійку. Далі зв`язати болеро за схемою, коригуючи по викрійці.

Схема в`язання болеро для дівчинки

Набираємо ланцюжок з повітряних петель. Не затягуйте туго. Набираємо в довжину 15 візерунків за схемою. З них по 3 візерунка йде на полички, по 1 візерунку - на пройми, 7 візерунків - на спинку. Пров`язуємо 2 ряди по такій схемі в висоту. Потім починаємо розподіл на спинку і полички. Полички звужуються в висоту відповідно викрійці. Орієнтовно в висоту полички повинні вийти в 6 рядів. Спинку робимо висотою в 5 рядів візерунка. І тільки два крайніх ряду, прилеглих до поличках, робимо висотою 6 рядів. Зшиваємо плечі.

Потім внизу набираємо і пров`язуємо той же візерунок. Виходить як би дзеркальне відображення. В`яжемо потрібної довжини (по викрійці). Робимо окантовку: 7 стовпчиків з накидом + рачій крок.

В`яжемо рукав по тій же схемі. Робимо висоту в 4 ряди візерунка, звужує до верху. Виходить у формі трикутника. Частина рукава вшивають в пройму. Потім внизу знову набираємо візерунок і в`яжемо вниз за схемою потрібної довжини. Окантовку робимо так само, як і на спинці. Все просто! Сподіваюся, ви отримали задовільну відповідь на питання як зв`язати гачком болеро.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!