» » » Як зв'язати пінетки: для початківців?

Як зв'язати пінетки: для початківців?

Як зв`язати пінетки: для початківців?
Як зв`язати пінетки: для початківців?

Поява в будинку малюка пов`язано з безліччю приємних клопотів. Однією з них є підбір одягу для маленького чоловічка, і багатьом мамам приємно зробити щось для дитячого гардеробу самим. Мабуть, найпопулярнішою річчю для дитячого рукоділля є пінетки, адже у новонароджених ще дуже слабка терморегуляція, і потрібно завжди тримати їх ніжки в теплі.

Давайте з`ясуємо, як зв`язати пінетки, для початківців рукодільниць. Оскільки в в`язанні завжди існує вибір між гачком і спицями, наведемо два опису, для обох технік.

Ніжні пінетки гачком

Багато майстрині свідомо вибирають гачок, оскільки орудувати їм легше, ніж спицями. Але без належної практики відразу зв`язати ідеальну річ важко, а тому нижче представлено докладний опис, як зв`язати пінетки гачком для початківців крок за кроком.

  1. Щоб почати в`язання, спочатку варто вибрати пряжу. Чим більше в ній натуральних волокон, тим краще для малюка. Оптимальним розміром гачка для в`язання таких дрібних предметів, як пінетки, є 2,5, а значить, і нитки потрібно підбирати відповідні.
  2. Початок в`язання відбувається як завжди з набору ланцюжка з повітряних петель. Для дитячої ніжки досить 9 петель. Спочатку весь ланцюжок потрібно обв`язати по колу стовпчиками без накиду. На кінці і на початку ланцюжка потрібно в петлю провязать по два стовпчики відразу, тоді в`язання буде потроху розширюватися. Так пров`язуються три ряди по колу і в підсумку виходить еліпс - він буде підошвою у пінетки.
  3. Щоб змінити напрямок в`язання з боку догори, наступний ряд потрібно провязать за задню стінку попередніх петель. Після цього 2-3 ряди йдуть звичайними стовпчиками без накиду. Отриману "човник" потрібно перетворити в черевичок, для чого з боку миска пінетки з 4 ряди потрібно рівномірно збавляти стовпчики, пров`язуючи їх разом по два.
  4. Далі для вставки стрічки пров`язується ряд, в якому стандартні стовпчики чергуються з повітряними петлями через один. Завершується в`язання ажурним кантом: стовпчик з накидом чергується з повітряної петлею.

Пінетки на двох спицях



Далі розглянемо, як зв`язати пінетки спицями для початківців. Існує чимало способів в`язання з використанням різної кількості спиць. Але найпростішими є пінетки на 2 спицях. Для початківців таке в`язання не буде занадто складним.

  1. Необхідно набрати 37 петель (не забуваємо про 2 кромочні) і пров`язуємо 20 рядів тільки виворітними петлями, а потім 2 - хусткової в`язкою, чергуючи виворітні з лицьовими.пінетки
  2. Потім зрушує по спиці 12 петель, після чого пров`язуємо 15 хусткової в`язкою, а ще 12 знову відставляємо. Так 15 петель пров`язуються 22 ряду.
  3. Повертаємося до решти петель - крім них по боку набираємо ще 8 і пров`язуємо, продовжуємо з 15 петлями які продовжуємо в`язати, а далі повторюємо для кінцевих 12 петель + 8 ще набраних. Так в`яжуться 15 рядів змінно лицьова-виворітна, а потім по краях потрібно закрити відразу по 20 петельок. Решта стануть підошвою пінетки.
  4. Після 34 рядів потрібно зробити п`яту. Для цього з боків закриваємо по 2 петлі, пров`язуємо два ряди і закриваємо знову по петлі, останній ряд в`яжеться, після чого всі петлі закриваються.

Наостанок порадимо вам відмінну статтю - Як в`язати пінетки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!