» » » Як в'язати пінетки спицями?

Як в'язати пінетки спицями?

Як в`язати пінетки спицями?
Як в`язати пінетки спицями?

Один з найчарівніших предметів гардероба новонароджених - це маленькі пінетки. Вони не тільки зберігають тепло, але і є елементом декору. Зазвичай їх в`яжуть гачком або спицями. У цій статті ми розповімо, як в`язати дитячі пінетки спицями.

повсякденні пінетки



Зазвичай все пінетки в`яжуться з декількох деталей із застосуванням різних технік. Для початківців рукодільниць це може здатися складним. Тому пропонуємо вам ознайомитися зі схемою, як в`язати суцільні пінетки спицями покроково.

Для роботи вам знадобляться:

  • пряжа із суміші вовни і акрилу;
  • спиці № 2,5 і 3;
  • два гудзики;
  • голка;
  • нитки.

в`яжемо пінетки

  1. Набираємо 40 петель спицями. Всі петлі будуть лицьовими. Пров`язуємо їх, додаючи в кожному парному ряду по петлі. Загалом має вийти 56 петель.
  2. Підйом стопи формуємо 10 рядами лицьових петель. Для верхнього ряду пров`язуємо 12 центральних петель, при цьому кожну останню петлю в`яжемо з відкладеними петлями.
  3. Манжету в`яжемо до отримання довжини полотна близько 4 см. Потім переходимо на більш тонкі спиці і пров`язуємо ще 2 см. Закриваємо петлі.
  4. Для хлястика набираємо 15 петель на тонких спицях, пров`язуємо 4 ряди. Закриваємо петлі.
  5. Зшиваємо задню частину черевичка з підошвою. Останні 2 см прошиває зі зворотного боку, що допоможе сформувати відворот.
  6. Пришиваємо обидва кінці перемички до верхньої частини і декоруємо їх гудзиками. Ваша перша пінетки готова. Таким же способом виготовляємо другу, дотримуючись правил симетрії.

нарядні пінетки



Дана модель складніша, але виглядає набагато симпатичніше. Ці пінетки ми будемо в`язати двома спицями з такої ж пряжі, як і перші. Але для відкладання бічних петель вам знадобляться ще 2 спиці того ж діаметру. Для зшивання пінеток приготуйте голку й нитку.

Інструкція

  1. Набираємо петлі, їх кількість повинна бути кратна 3. Наприклад, 39.
  2. Гумкою пров`язуємо манжетку. Для цього чергуємо лицьові і виворітні петлі. У наступному ряду чергування буде навпаки: виворітна-лицьова. Щоб краї вийшли красивими, першу петлю НЕ пров`язуємо, а знімаємо, останню завжди робимо виворітного. Таким чином, пров`язуємо 18 рядів.пінетки
  3. Проробляємо отвори для шнурочков. Для цього кромочную петлю знімаємо і пров`язуємо дві петлі лицьовою петлею, потім робимо накид. І в такій послідовності закінчуємо весь ряд.
  4. Наступний ряд в`яжемо виворітними петлями.
  5. Ділимо всі наші петлі на 3 частини. У нашому випадку по 13 петель. Спочатку в`яжемо середину, а бічні ряди відкладаємо на додаткові спиці. Для передньої частини 1 ряд пров`язуємо так само, як в гумці, а 2-й - під лицьової - виворітна, під виворітного - лицьова. Таким чином, пров`язуємо 14 рядів, а решту нитка обрізаємо.пінетки
  6. Бічні частини пров`язуємо за наступною схемою: 6 рядів лицьових, 2 - виворітних. В`язання ділимо навпіл, і в сумі з піднятими петлями отримуємо по 21 петлі праворуч і ліворуч. Обрізаємо нитку.
  7. Підошву в`яжемо хусткової в`язкою. Останню петлю серединки і першу з відкладених пров`язуємо разом. Якщо ряд виворітний, то робимо це виворітного петлею, якщо особовий - лицьової. Знімаємо залишилися 6 петель і скріплюємо їх ниткою.
  8. Зшиваємо частини пінетки з вивороту і вивертаємо їх. Залишилося просунути мотузку з атласної стрічки. При володінні базовими навичками в`язати пінетки зовсім нескладно.

Якщо ви хочете зв`язати пінетки гачком, читайте статтю Як в`язати пінетки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!