» » » Як зв'язати манишку для дитини?

Як зв'язати манишку для дитини?

Як зв`язати манишку для дитини?
Як зв`язати манишку для дитини?

У магазині не завжди є можливість придбати якісні товари для дітей з натуральної вовни, тому багато мам цікавляться, як зв`язати манишку для дитини самостійно. Для створення даного вироби найкраще підійде товста напіввовняна пряжа або буксирувати нитки. Така манишка не дратуватиме ніжну шкіру дитини.

Хід роботи

  1. Для початку необхідно взяти 5 кругових спиць і почати набирати петлі. Кількість набраних петель залежить від віку дитини. Для того щоб зв`язати спицями манишку для дитини 1 року, потрібно набрати 72 петлі, 2 років - 80 петель. При цьому потрібно стежити, щоб кількість набраних петель було кратно 4.
  2. Після цього в`язання виконуємо за простою схемою. В`яжеться гумка: 2 лицьові + 2 виворітні, по черзі до 15 см. Потім необхідно запам`ятати першу і останню петлю, що знаходяться на кожній спиці.
  3. Тепер пров`язуємо першу петлю, робимо накид. Продовжуємо в`язання лицьовими петлями до того моменту, поки не дійдемо до останньої петлі на спиці. Перед нею також необхідно зробити накид. Її пров`язуємо з лицьового боку.
  4. Коли ми в`яжемо манишку спицями для дитини, за допомогою накиду додаємо додаткові петлі. Далі таким чином продовжуємо в`язати на трьох, що залишилися спицях.
  5. Наступний ряд пров`язуємо з використанням лицьових петель. Третій ряд пров`язується, як і перший - з накидами.манишка
  6. Петлі необхідно додавати через ряд, поки довжина виробу не складе близько 8 см. Останні кілька рядів пров`язуються гумкою, після чого петлі закривають, і манишка готова.

В`язання манишки за представленою схемою займе кілька вечорів. Тим, хто в`яже НЕ манишкаперший рік, досить одного дня. Дана інструкція може використовуватися в якості основи, все інше залежить від Вашої фантазії. Наприклад, в якості прикраси можна використовувати гудзики. Скільки радості доставить дитині річ, пов`язана руками коханої мами. Коли малюк підросте, за допомогою додаткового невеликого обхвату можна розширити воріт.



З додатковою інструкцією ви можете ознайомитися в статті Як зв`язати манишку. Також дізнатися про інші способи в`язання можна в статті Як зв`язати комір.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!