» » » Як зв'язати следка спицями?

Як зв'язати следка спицями?

Як зв`язати следка спицями?
Як зв`язати следка спицями?

Следки представляють собою шкарпетки з невисоким верхом. Це дуже затишні вироби, які з успіхом можуть замінити домашні тапочки. Виконати їх можна різними способами, все залежить від ступеня складності. Однак пов`язати следка спицями для початківців буде не дуже просто, тому краще їм вибрати модель простіше без швів на двох спицях. Можливо, деяким умільцям з першого погляду наведена нижче схема в`язання здасться складною, але при деякій тренуванні впоратися з нею можна всього за один вечір, а зрозумівши загальний принцип в`язання, все буде виходити дуже швидко.

В`яжемо следки на двох спицях

Перед тим, як зв`язати следка двома спицями, слід заздалегідь підготувати спиці, пряжу і ножиці. Насамперед необхідно на спиці набрати 56 петель. Згодом в кожному ряду слід першу петлю знімати, а останню провязивать виворітного.

У 1 ряду потрібно зв`язати 27 лицьових петель, після чого потрібно зробити накид, потім 2 лицьові петлі, накид, і в кінці провязать 27 лицьових петель. Далі в`яжеться 2-й ряд виворітними петлями. У 3 ряду потрібно провязать - 28 лицьових петель, потім зробити накид, 2 лицьові петлі, знову накид, і закінчити 28 лицьовими петлями. 4 ряд в`яжеться тільки виворітними петлями. Далі слід пов`язати таким чином ще 10 рядів, тільки в центрі кожного лицьового ряду потрібно зробити прибавки: спочатку накид, потім 2 лицьові петлі і знову накид. 15 ряд в`яжеться лицьовими петлями, без додатків. 16 ряд слід пов`язати виворітними петлями, 17 ряд потрібно провязать лицьовими петлями, але до середини доходити не потрібно, приблизно до 7 петель.

підошва следка



Тепер можна приступати до підшивці следка, 1 ряд підошви, а це центральні 14 петель потрібно зв`язати наступним чином: 1 петлю потрібно зняти разом з 12 лицьовими петлями і 2 петлями - 1 центральній + 1 з боковини і розгорнути в`язання.

Тепер 2 ряд підошви: необхідно зняти 1 петлю, 12 лицьових петель, після чого 2 петлі, 1 центральну і 1 з іншого боковини слід провязать разом і розгорнути в`язання. Після чого потрібно продовжити в`язання підошви, потроху збираючи петлі з боковин, щоб на спицях залишилося тільки 14 петель. Перед тим як закінчити в`язати тапочки-следки спицями, потрібно завершити задню частину следка. Для цього 14 залишилися петель слід пов`язати з малюнку 16 рядів і пришити її до боковин следка. Ось і все следки готові можна носити.

двоколірні следки



Для того щоб зв`язати красиві следки спицями по цій інструкції вам знадобиться пряжа 2-х будь-яких кольорів і спиці №3. В першу чергу необхідно набрати 41-43 петлі, якщо ви в`яжете следки для дорослого розміру, або 35-37 петлі для дитини. Потім слід провязать кілька рядів хусткової в`язкою.

Далі потрібно розділити роботу навпіл і відзначити серединну петлю і в`язати лицьовими петлями - по лицьовій стороні, виворітними відповідно по вивороту. Міняти колір нитки слід поперемінно. Перед і після серединної лінією потрібно робити накид. Серединну лінію потрібно провязивать виворітного на лицьовій стороні, оскільки вона повинна виділятися. Продовжувати в`язати з додатками слід до потрібної глибини. Потім з середніх 9-11 петлях необхідно пов`язати підошву. Дов`язати до середини, слід провязать серединну петлю і ще 4 петлі. У той час як 5-ю потрібно зв`язати разом з наступного петлею і перевернути в`язання.

в`яжемо виворіт

Необхідно зв`язати 4 петлі після серединної, а потім і 5-ю разом з наступною. Підошву слід в`язати, так само як і п`яту, вплутуючись петлі з боковінок. Продовжувати в`язати, таким чином, слід до тих пір, поки не залишаться тільки петлі підошви. Далі слід пов`язати п`яту, прихоплюючи з крайніх петель боковинки по одній петлі. Ось і все следки готові, і їх можна відразу ж надіти.

Тепер ви знаєте, як зв`язати следка спицями, і ваші ноги будуть завжди в теплі. Можливо, вас захопить в`язання следка, і ви станете в`язати їх не тільки для себе і своїх рідних, а й на продаж, адже вони користується великою популярністю. Але тільки в цьому випадку вам доведеться урізноманітнити в`язку і моделі, щоб вони відрізнялися один від одного. Можливо, вам підійдуть поради з відео, як зв`язати следка спицями, і ви зможете почерпнути звідти свіжі ідеї, які допоможуть вам зв`язати оригінальні следки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!