» » » Як зв'язати тапочки спицями?

Як зв'язати тапочки спицями?

Як зв`язати тапочки спицями?
Як зв`язати тапочки спицями?

Тим, хто цікавиться в`язанням, буде цікаво дізнатися, що за допомогою двох спиць і пряжі можна отримати чудові тапочки. Вони відрізняються м`якістю, зручні і виглядають дуже симпатично, особливо з в`язаними квітами, помпонами і іншими декоративними елементами. Така домашнє взуття обов`язково сподобається дітям і навіть тим, хто не любить звичайні тапки. Отже, як зв`язати тапочки спицями? Це зовсім не складно і дуже швидко.

Як зв`язати красиві тапочки спицями

Щоб створити домашню в`язану взуття, будуть потрібні дві спиці і товста пряжа, краще в`язати в дві нитки.

  1. В`яжеться підошва, набирається кількість петель, яка дорівнює довжині вироби, наприклад 26 петель.
  2. У першому ряду потрібно все петлі провязивать лицьовими і обов`язково додати дві додаткові петлі - на початку і кінці.
  3. Другий ряд пров`язується знову лицьовими петлями. Чергуючи ряди до шістнадцятого.
  4. З 17 ряду виконуються 2 петлі лицьовій за передні стінки на початку і кінці. 18 ряд складається з лицьових петель.
  5. До 32 ряду повторюємо, поки не залишиться стільки ж петель, що і на початку в`язання.


Ось і вся інструкція, як зв`язати домашні тапочки спицями, залишилося тільки зшити виріб і прикрасити. Можна пов`язати квітка або бантик і прикріпити його спереду. Такий виріб стане хорошим подарунком для рідних і близьких.

Як зв`язати спицями тапочки-следки



Крім вищеописаної моделі, великою популярністю користуються следки. Іноді їх називають носками, іноді тапочками. Вони теж виконуються на двох спицях у вигляді суцільного виробу. Краще взяти товсті нитки з вовни будь-якого кольору.

  1. В`яжеться бортик, для нього потрібно набрати кількість петель, що відповідає розміру ноги, але воно обов`язково має бути непарною.
  2. Перші 2-3 ряди слід виконувати лицьовими (хусткової в`язкою). Потім всі петлі діляться на дві рівні частини, а одна зайва буде позначати Капцісередину.
  3. Непарні ряди в`яжуться виворітними.
  4. Парні так: 7 лицьових, 1 накид, 1 лицьова, 1 накид, 2 лицьових, 1 накид, 1 лицьова, 1 накид. Ряд повинен закінчитися 7 лицьовими петлями.
  5. Пров`язується 8 рядів.
  6. Починається робота над підошвою. Вона в`яжеться з середини вироби: ряд лицьових, ряд виворітних. Для отримання задника бічні петлі пров`язуються разом.

Ще один спосіб в`язання тапочок двома спицями

  1. Набрати 26 петель і в`язати ряд лицьовими з додатком 2 петель. Другий ряд просто лицьовими. Так повторювати до 17 ряду і почати зменшувати по 2 петлі через ряд.
  2. У 33 ряду додати на початку 8 петель, далі додавати по петлі через Капціряд;
  3. У 49 ряду потрібно закрити 24 петлі і в`язати залишилися лицьовій гладдю 6 рядів;
  4. У 57-му знову набрати 24 петлі і в`язати лицьовими, через ряд, пров`язуючи дві петлі лицьової за передні стінки;
  5. У 73 ряду закрити всі петлі і зшити виріб.

З такими м`якими теплими тапочками впорається кожен і витратить більше одного вечора. Замість лицьовій гладі та хусткової в`язки можна використовувати інші більш складні візерунки, щоб зробити річ ще більш привабливою і виділяється серед інших. Якщо зв`язати тапочки з яскравою пряжі, то вони будуть не тільки зігрівати, а й піднімати настрій.

Ще багато цікавого про те як зв`язати тапочки можна дізнатися зі статей:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!