» » » Як зв'язати пальто?

Як зв'язати пальто?

Як зв`язати пальто?

В`язані речі - це завжди тренд для холодної пори року, це завжди актуально і модно. Звичайно, можна придбати в`язаний светр або кардіган в магазині. Але краще, все ж, постаратися зробити таку річ своїми руками. Адже тільки тоді ви будете впевнені в її унікальності. Варіантів того, як зв`язати пальто, велика кількість і досить важко вибрати підходящий варіант. Особливо важко підібрати підходящий фасон і модель для дитини, тому що існує ще більша кількість цікавих варіантів пальто для дівчаток.

В`язане пальто для жінки

Краще якщо знати, як в`язати пальто. Але якщо ви робите це вперше, то інструкція досить поста і ви без зусиль розберетеся. Краще починати в`язати пальто простого крою і короткий по довжині, так вам буде простіше. І в`язати таке пальто краще на спицях, тому що вони є в кожному будинку.

  • Вам знадобляться вовняні нитки або пряжа вагою в 800 або 900 г. Колір можна вибирати будь-який на свій розсуд. Якщо зв`язати пальто спицями, то потрібно попередньо підготувати спиці. Для цього підійдуть спиці №9 і №10,5.
  • Спочатку пров`язується спина. Для цього спицями № 9 набираєте 40 петель і в`яжете гумкою 16 рядів. Після чого потрібно взяти спиці № 10 і зв`язати 14 рядів лицьової гладдю. Починаючи з 15 ряду потрібно почати робити убавкі і повторювати убавкі в загальному 9 разів. Починаючи з десятого ряду убавок, потрібно зв`язати додаткові 3 ряди, після чого провязать ще 20 петель.
  • Далі пров`язується ліва частина переду вироби. Для цього потрібно набрати на спиці № 9 16 петель і пров`язати 16 рядів гумкою. Далі спицями № 10 пров`язуються 14 рядів лицьової гладдю, а, починаючи з 15-го ряду, робляться убавкі аналогічно убавку на спині. Після в`язки останнього ряду убавок потрібно зв`язати 3 ряди, після чого провязать 8 петель. Необхідно набрати на спиці № 9 по рівній стороні 47 петель для планки і зв`язати 1 виворітний ряд лицьовими петлями. Потім провязать 12 рядів гумкою і закрити петлі.
  • Права частина переду вироби в`яжеться симетрично і аналогічно лівій. Якщо виріб передбачає гудзики, то потрібно зробити в планці кілька отворів для гудзиків.
  • Рукава пров`язуються спицями № 9. На них набираєте 53 петлі і в`яжете 16 рядів гумкою. Після, потрібно перейти на спиці № 10 і, починаючи з третього ряду, робити убавкі в кожному другому ряду. І робити це потрібно 20 разів. Потім провязать останні 13 петель Другий рукав в`яжеться аналогічним чином.
  • Для складання виробу деталі повинні бути натягнуті. Потрібно спицями № 10 провязать 8 петель з верхньої кромки в правій планці. Після провязать 5 відкладених петель лицьовими. А останню петлю в`язати разом з першою петлею рукава. Далі провязать всі петлі, з першої петлі спини провязать останню петлю, після чого з`єднати деталі і провязать 8 петель з кромки в лівій планці переду.
  • Останнім пров`язується комір. В`яжеться він гумкою. У п`ятому ряду в`язати всі петлі разом, а другим рядом в`язати виворітні петлі, щоб вийшла 51 петля. Через 3 ряди спицями № 9 при провязке висоти коміра в 16 рядів, закрити всі петлі.

Пальто для дівчинки



Зв`язати пальто для дівчинки простіше через розміри вироби. Чим менше дитині років, тим менше за розміром вийде пальто. Це істотно скорочує ваше витрачений час.

  • Для початку потрібно взяти нитки або пряжу вагою в 400г. Краще щоб кольори були яскравими і насиченими.
  • Також, якщо ви думаєте, як зв`язати дитяче пальто на спицях, то для цього найкраще підійдуть спиці № 3,5.
  • Спочатку пров`язується спинка. Для цього потрібно в`язати візерунок на середніх 12 рапорту. Для обробки пройм потрібно закрити з кожної зі сторін у кожному другому ряду по 4 петлі. Через 29 см від краю набору для обробки виріз горловини потрібно закрити середні 34 петлі і обидві половини спинки провязать окремо. Для обробки скоса горловини потрібно закрити 4 петлі з внутрішньої сторони. Останні петлі плеча потрібно закрити через 32 см від краю набору в одному ряду. Другу половину спинки пров`язують симетрично.
  • Після пров`язується ліва поличка. Виконується обробка пройм аналогічно спинці. Через 24 см від краю набору для обробки виріз горловини потрібно закрити в кожному другому ряду по 8 петель. Останні петлі плеча потрібно закрити через 32 см від краю набору.
  • Права поличка в`яжеться симетрично лівої поличці. На планці необхідно виконати додаткові 4 петлі.
  • Рукава повинні бути провязани від пройми. Після чого виконуються плечові шви. Набираєте 10 петель таким чином, щоб плечовий шов виявився по центру набраних петель. Набір слід починати з передньої частини пальто. Повернути виріб і далі зв`язати ряд виворітних петель. В кінці цього ряду потрібно добрати ще 2 петлі.


Таким чином, в`яжете до кінця пройми, і добираєте в кожному ряду ще по 2 петлі. Додаткові петлі потрібно в`язати хусткової в`язкою. Від пройми рукав в`яжеться рівним полотном або, виконуючи зменшення. В даному випадку для скосів рукава потрібно зменшити 6 петель з кожної зі сторін рукава. В кінці рукава необхідно пов`язати 4 см гумкою.

В останню чергу пров`язується комір. По краю горловини набираєте петлі і в`яжете їх хусткової в`язкою, виконуючи додавання через кожні 15 петель. Комір можна в`язати будь-якої висоти.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!