» » » Як збавляти петлі на спицях?

Як збавляти петлі на спицях?

Як збавляти петлі на спицях?

Дуже часто при в`язанні, для додання виробу оригінальної форми і закінченого вигляду, необхідно додавати або збавляти петлі. Зараз ми зупинимося на другому аспекті, і докладно розглянемо кілька способів того, як збавляти петлі на спицях, що дозволить як початківцям в`язальниця, так і більш досвідченим майстриням правильно оформляти свої вироби.

Як збавляти петлі

  1. Для зменшення петель по лицьовій стороні полотна, необхідно провязать відразу дві петельки за верхні дольки, помістивши робочу нитку за спицями та накинувши її на вказівний палець лівої руки. Працюючи зліва направо, праву спицю потім вводять в другу петлю, а потім в першу. Тепер пров`язують дві петлі лицьової в`язкою, витягнувши робочу нитку з вказівного пальця в свою сторону за верхні дольки. Збавляти таким способом можна стільки петель, скільки необхідно. Причому зменшенням петлі будуть нахилені вправо.
  2. Аналогічним чином збавляти петлі можна, здійснюючи всі вищеописані дії, але вив`язуючи дві петлі разом, притримуючи їх за нижні дольки.
  3. Як при в`язанні збавляти петлі зняттям зі спиці? Та дуже просто. Правою спицею підчіплюють першу петлю зліва направо, перевертають і надягають на ліву спицю. Пров`язують таку петлю за нижні дольки з наступною лицьової в`язкою. Подібне зменшення петель утворює їх нахил вліво. А здійснюючи в`язання не двох, а трьох петель разом, можна зменшити не одну, а відразу дві петельки одночасно.
  4. Також зменшити петлі з нахилом вліво, можна помістивши робочу нитку за спиці і вводячи праву спицю на початку ряду за верхню часточку петлі. Виконати додаткове необхідно зліва направо, а потім скинути петлю зі спиці. Далі петлю провязать лицьовим в`язанням, притримуючи за верхню часточку і простягнувши її через попередню петлю, скинуту з лівої спиці.
  5. Для убавкі петель з виворітного боку полотна, потрібно помістити робочу нитку перед спицею і покласти її на вказівний палець лівої руки. Потім під робочу нитку ввести справа наліво праву спицю і ввести одночасно в дві петлі. Тепер петлі можна зняти і повернути. Одягти на ліву спицю і пров`язати виворітного в`язкою пару петель. Зменшення таким методом петлі, матимуть нахил вправо.

Як збавляти петлі для пройми

Перед початком робіт по в`язанню пройми, горловини і плечей, необхідно провести нескладні розрахунки. На прикладі в`язки пройми спинки, давайте разом розглянемо, як саме виглядає цей процес.

Спочатку необхідно визначити кількість петель, що знаходяться в ширині пройми. Припустимо, є ширина пройми в 6 см, а щільність в`язання дорівнює 2,2 петлі. На одному сантиметрі в`язки розташоване 2,4 ряду. Розрахунки: 6 см х 2,2 п. = 13 (петель).



Тепер ці 13 петель слід розділити на 3 рівні частини. Вийде 4 і 1 петля в залишку, яку потрібно додати до першої частини. Таким чином вийде 5 петель. Їх закривають на дві дії. Спочатку 3 петлі, а потім 2 петлі. У другій і третій частині - 4 петлі. Тому зменшити слід по 1 петлі в другому і четвертому ряду, відповідно. Після зменшення петель для пройм, в`язання спинки триває по прямій лінії до плечей.

Почитати більше цікавої інформації про те, як в`язати плечі, горловину і перед вироби, а також подивитися, як це виглядає в схемі, можна на сайті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!