» » » Як навчитися в'язати спицями?

Як навчитися в'язати спицями?

Як навчитися в`язати спицями?
Як навчитися в`язати спицями?

Уміння в`язати спицями завжди стане в нагоді в житті. До того ж, це дуже захоплююче заняття, освоїти яке може кожен, навіть дитина. В`язані речі ніколи не вийдуть з моди і стануть в нагоді під час сирої, похмурою осені і холодної зими. Подарунок, створений своїми руками, у вигляді шарфа, вовняних шкарпеток, кофти, сподобається кожному і принесе радість.

Для того щоб навчитися в`язати спицями, потрібно придбати спиці і пряжу. Початківцям краще купити дві короткі спиці і нитки в два рази товще їх. Основними елементами такого виду в`язання є: набір петель, виворітні і лицьові петлі, накиди. Освоївши їх, буде неважко пов`язати будь-який виріб з використанням різноманітних візерунків.

набір петель

Перед тим як вчитися виконувати лицьові і виворітні петлі, необхідно набрати перший ряд.

  1. Для цього беремо в праву руку дві з`єднані разом спиці.
  2. У лівій руці поміщаємо нитка, залишивши її кінець вільно звисати. Він повинен бути досить довгим, щоб нитки вистачило при наборі петель.
  3. Великий і вказівний палець лівої руки потрібно залишити прямими, інші затиснути в долоні. Нитка буде оточувати великий і вказівний палець і фіксуватися іншими.
  4. Для того щоб набрати першу петлю, слід підчепити спицями нитку з зовнішньої сторони великого пальця. потім нитка між пальцями з зовнішньої сторони і затягнути петлю на спицях.
  5. Решта набираються таким же чином, тільки замість нитки між пальцями підчіплює нитку з зовнішньої сторони вказівного пальця.

В`язання лицьової та зворотньої петель

Коли петлі набрані, можна приступати до виконання основних технік. Спочатку потрібно дістати одну спицю і взяти її в праву руку. Першу петлю потрібно перенести на вільну спицю без змін, другу провязать лицьовій петлею.

  1. Для цього вводимо спицю в передню часточку петлі і проводимо через неї В`язати спицямиробочу нитку, яка знаходиться на вказівному пальці.
  2. З лівої спиці провязать петлю знімаємо.
  3. Повторюємо дії до кінця ряду.

Тепер спробуємо виконати ряд виворітних петель. В`язання повертаємо, першу петлю переносимо на праву спицю. Другу в`яжемо так:

  1. Робочу нитку поміщаємо поверх лівої спиці.
  2. Праву вводимо в передню часточку петлі попереднього ряду і витягуємо через неї робочу нитку.
  3. Виконуємо до кінця ряду.


Наступний ряд можна пров`язати знову лицьовими, а четвертий виворітними. У підсумку вийде візерунок, який називають лицьовій гладдю.

Щоб зв`язати полотно хусткової в`язкою, потрібно все ряди в`язати лицьовими або виворітними. При чергуванні двох видів петель виходять різні гумки: 1х1, 2Х2, 3х2.

накиди

Щоб виріб вийшло ажурним, буде потрібно виконання накиду. Зробити це нескладно. Під час пров`язування ряду:В`язати спицями

  1. У тому місці, де необхідно, накидаємо робочу нитку на праву спицю.
  2. У наступному ряду її знімаємо.

Ось і все про те, як навчитися в`язати спицями. Якщо потрібна додаткова і більш детальна інформація, можна звернутися до статей:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!