» » » Як зняти петлю?

Як зняти петлю?

Як зняти петлю?
Як зняти петлю?

В процесі в`язання спицями виконуються різні дії від набору першого ряду до пров`язування полотен лицьовими і виворітними петлями. І тут при певному поєднанні створюються найрізноманітніші візерунки від об`ємних кіс, складних візерунків з різних відтінків пряжі до рельєфних або ажурних виробів, де необхідно застосовувати зняття петель. Саме при в`язанні спицями таких візерунків не мають навичок початківці в`язальниці часто цікавляться, як зняти петлю.

Що означає зняти петлю?

Перш ніж зрозуміти, як знімати петлю, потрібно розібратися, що являє собою цей процес. Зняти петлю - це значить перевести вив`язати в попередньому ряду петлю з робочої лівої спиці на робочу праву без її провязкі. Знімати петлю можна як перед роботою, так і за роботою, при цьому робоча нитка теж змінює своє місце розташування. Також застосовується зняття петлі (витягування) і на 2-3 ряди вгору по полотну або може бути 1 або навіть 2-3 накиду при знятті петлі.

Як правильно зняти виворітну петлі?

Зняття петлі перед роботою найчастіше проводиться в виворітного ряду. Але буває і так, що в залежності від складності малюнка потрібно зняття петлі з обох сторін полотна. У тому випадку, коли виконується зняття виворітного петлі, робоча нитка знаходиться перед полотном і її притримують великим пальцем лівої руки. Щоб зняти петлю з лівої спиці, необхідно завести праву спицю за передню стінку петлі справа наліво, і вона переміститься на спицю. Наступна петля в ряду пров`язується згідно з наявною схемою.

Якщо в наступному ряду знята петля також потребує зняття, процес відбувається, як і в попередньому ряду. Якщо ж петля пров`язується, виконати цю дію потрібно згідно з малюнком.

Як правильно зняти лицьову петлю?



Даний спосіб зняття петлі практично не відрізняється від попереднього з єдиною різницею: робоча нитка знаходиться за робочим полотном, а права спиця вводиться за передню стінку, але заводити спицю потрібно зліва направо і переміщати на праву спицю. Наступна петля в ряду в`яжеться по малюнку.

Правильне зняття петлі з накидом

Принцип зняття петлі з накидом відрізняється від простого зняття петлі в ряду лише тим, що перед заводом правої спиці за одну зі стінок петлі необхідно накинути на спицю робочу нитку. Подібний спосіб зняття петлі виконується для більшої рельєфності або легкості полотна і готового виробу в цілому.



Якщо в наступному ряду виникає необхідність зняття цієї ж петлі, знову виконується накид і петля знімається вже разом з двома накидами. Зручно простежити за кількістю зроблених поспіль накидов, адже їх має бути однакова кількість з числом рядів, де знята петля.

Як зняти подовжену петлю із застосуванням накиду?

Крім простий знятої петлі існує прийом зняття подовженої петлі. Виконується даний процес так: права спиця вводиться зліва направо шляхом захоплення передньої стінки, далі накидаються накиди у вигляді 2-3 витків. Кінець нитки тягнеться на себе, а Провязать петля скидається. У наступному ряду ця ж петля знімається на праву спицю, при цьому робоча нитка знаходиться перед роботою.

Де застосовується зняття петлі?

При в`язанні спицями безлічі візерунків може бути застосовано зняття петлі. Найпоширеніший узор - англійська резинка 1х1 з вертикальними смугами, порожниста подвійна гумка, візерунки "стібок", "тканий", а також численні рельєфні, різнокольорові і ажурні візерунки для вив`язування легких шарфиків і ажурних кофтинок.

Для гумки 1х1 зі зняттям коротких петель потрібно набрати непарна кількість петель з урахуванням кромок. Далі в`яжеться 1 ряд: 1 лицьова, 1 виворітна поочередно- 2 ряд і всі парні ряди. Лицьові петлі потрібно в`язати з лицьовими, а виворітні знімати з робочою ниткою попереду роботи. Решта ряди треба повторювати, починаючи з 1-ого ряду.

В розділі в`язання ви знайдете багато інструкцій по в`язанню різних предметів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!