» » » Як зв'язати шапку гумкою?

Як зв'язати шапку гумкою?

Як зв`язати шапку гумкою?

Зв`язати зручну шапочку своїми руками нескладно, і навіть приємно. Вона і гріти буде і радувати погляд. Така річ, зроблена в подарунок, порадує більше, ніж куплена в магазині. Спробуйте пов`язати шапку собі або кому-небудь з близьких. Найпоширеніший шапковий візерунок - гумка. Як зв`язати шапку гумкою?

Англійська гумка

Перед тим як в`язати шапку, виберіть, який тип візерунка ви хочете отримати. Дуже ефектно виглядає виріб, пов`язане англійської гумкою. Перед тим, як розповісти, як зв`язати шапку англійської гумкою, ми порадимо розрахувати кількість петель. Для цього виміряйте обхват голови. При середній товщині нитки і 3-4 номері спиць в одному сантиметрі міститься трохи більше двох петель. Відповідно, потрібно помножити отриманий обхват на коефіцієнт 2 (або 2 з гаком), щоб отримати кількість петель. Однак правильніше буде провязать кілька сантиметрів зразка, щоб розрахувати петлі вірно.

Починати в`язати шапку потрібно так: поперемінно пров`язуємо петлі лицьовій, потім виворітного. Другий ряд пров`язуємо по малюнку петель. З третього ряду і починається англійська резинка. Перша петля - кромочная, її знімаємо. Друга - лицьова (вона повинна лягти на таку ж, лицьову), тепер робимо накид прямий, наступну петлю просто знімаємо. Повторюємо знову: лицьова, накид, знята петлі. Тепер лицьова і остання, кромочная.

Четвертий ряд: знімаємо кромочную петлю, потім накид, наступну петлю знімаємо, і потім пров`язуємо дві петлі як одну, лицьової. Тепер знову накид, наступну зняти і так далі.

П`ятий ряд: першу знімаємо, потім пров`язуємо дві петлі лицьової, потім накид, потім петлю знімаємо. Знову дві петлі пров`язуємо лицьовою.

Повторюємо четвертий і п`ятий ряди, поки не буде потрібно збавляти петлі для того, щоб створити закруглений верх шапочки. Для цього пров`язуємо по дві петлі разом в кожному блоці з п`яти петель, поки не залишиться 10-15 штук. Тоді їх можна стягнути, сховавши кінчик нитки, а шапку пошити.

подвійна гумка



Шапка, пов`язана подвійний гумкою виходить теплою, так як має відразу два шари. Для того щоб зробити таку шапочку, знадобиться пряжі вдвічі більше, ніж при в`язанні аналогічного вироби іншим способом. Зазвичай подвійну гумку починають в`язати як звичайну - 1 петля лицьова, 1 - виворітна. І тільки з другого ряду приступають до вив`язування основного візерунка. Робиться це так:

1 петля пров`язується лицьовій, наступна знімається. Важливо, щоб нитка проходила перед роботою. Наступний ряд робиться аналогічно: лицьова петля пров`язується лицьовій, а виворітна НЕ пров`язується, знімається.

Далі в роботі не буде ніяких змін: в`язання повторюється. Пров`язавши потрібну кількість сантиметрів, можна починати зменшення петель, як було розказано вище.

Спробуйте міняти колір нитки, вив`язуючи смужки. Ваша шапка вийде неповторною і оригінальною.

Як зв`язати шапку спицями гумкою ми розповіли. Залишилося тільки вибрати модель і вид гумки. А в`язати шапку вийде швидко, та й вовни багато для неї не буде потрібно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!