» » » Як зв'язати гумку?

Як зв'язати гумку?

Як зв`язати гумку?
Як зв`язати гумку?

При виготовленні багатьох виробів виникає необхідність зв`язати гумку - смужку, яка має еластичність. В`яжеться цей елемент спицями або гачком спеціальними візерунками. Як зв`язати гумку, ви дізнаєтеся з нашої статті.

використовуємо спиці

Для спиць розроблена величезна кількість візерунків. Завдяки цьому ви завжди можете вибрати найбільш підходящий для вашого вироби варіант.

класичний варіант

Це найпростіший спосіб зв`язати гумку спицями. Одну петлю пров`язуємо лицьовою, а другу - виворітного, одну - лицьової, іншу - виворітного і т.д. Другий ряд в`яжеться так само, як перший.

поперечна резинка



Малюнок цього варіанту складається з 6 рядів. Починаючи з сьомого малюнок повторюється. Перший ряд в`яжемо лицьовими петлями, другий - виворітними, третій і четвертий - лицьовими, п`ятий - виворітними, шостий - лицьовими.

Англійська гумка

Це дуже популярний малюнок, який часто використовують для в`язання светрів, шарфів, шапок. Завдяки особливостям в`язання такий узор виглядає красиво і при цьому зберігає еластичність:

  • перший ряд пров`язуємо лицьовими петлями, робимо накід- потім знімаємо одну петлю (без пров`язування);
  • для другого ряду використовуємо наступний візерунок: кожну виворітну петлю всіх знімаємо не пров`язуючи, а перед нею в`яжемо лицьову петлю з накидом. Таким же візерунком виготовляємо всі наступні ряди.


Додаткову інформацію про те, як в`язати англійську гумку, читайте в статті Як в`язати англійську гумку.

подвійна гумка

Така гумка складається з двох шарів, між якими залишається порожнину, в яку дуже зручно вставляти швейну гумку для фіксації вироби.

  1. Набираємо необхідну кількість петель.
  2. Для першого ряду знімаємо кромочную петлю, потім пров`язуємо одну лицьову. Наступну петлю знімаємо на іншу спицю. Продовжуємо в`язати за такою схемою до закінчення ряду. При цьому робоча нитка повинна завжди знаходитися між лицьової і знятої петлями.
  3. Для другого ряду знімаємо першу петлю. З попереднього ряду петлю знімаємо на іншу спицю. І пров`язуємо її лицьовій.
  4. Через 11-12 рядів у вас буде порожня гумка.
  5. Якщо основне полотно пов`язано, то перед в`язанням гумки збільшуємо кількість петель в два рази. Зробити це можна двома способами. Наприклад, можна після пров`язаний однієї петлі робити через неї ж ще одну. Другий спосіб трохи складніше. Після кожної з провязани петель робимо накид, а в наступному ряду петлю з накидом пров`язуємо лицьовою петлею.

Якщо у вас залишилися питання про те, як в`язати подвійну гумку, прочитайте статтю Як в`язати подвійну гумку.

гумка гачком

Якщо вам необхідно пов`язати манжету шкарпеток або шапку, без уміння зв`язати гумку гачком не обійтися.

  1. Для початку наберіть ланцюжок з повітряних петель. Їх кількість залежить від розміру вироби, але воно повинно бути парним.
  2. Потім пров`яжіть ланцюжок стовпчиками з накидом. Ви отримаєте початковий ряд. Тепер в`яжемо гумку наступним візерунком:
  3. перший ряд - один стовпчик з накидом пров`язуємо в третю петлю. Усі наступні стовпчики з накидом пров`язуємо по одному в петлю ланцюжка.
  4. другий ряд - в`яжемо 2 повітряні петлі підйому. Потім чергуємо стовпчики з накидом перед роботою і за роботою.
  5. третій ряд починаємо так само, як попередній. Потім чергуємо стовпчики з накидом в зворотному порядку. Спочатку за роботою, а потім перед нею.
  6. Далі в`яжемо, чергуючи стовпчики перед і за роботою. У наступних рядах однакові стовпчики повинні перебувати одні над іншими.

Вибравши один з варіантів, можна зв`язати шапку гумкою. Також можна прочитати статтю Як в`язати шапку гумкою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!