» » » Як в'язати англійську гумку?

Як в'язати англійську гумку?

Як в`язати англійську гумку?
Як в`язати англійську гумку?

Англійська гумка - це дуже зручний вид в`язки, так як при такому стилі в`язання речі виходять еластичними, міцними, а процес в`язки проходить швидко. Якщо вас зацікавила англійська резинка, як в`язати її ви дізнаєтеся трохи нижче. Особливо добре підходить такий вид в`язання для новачків.

Як спицями зв`язати англійську гумку

Англійська гумка - один з найпоширеніших видів в`язки, і один з найлегших. Зазвичай таким способом в`яжуть шарфи, але перед тим, як в`язати англійську гумку спицями, потрібно підібрати нитки. Якщо шарф буде розрахований на холодну погоду, то нитки повинні бути шерстяні, товсті. Якщо ж шарф буде на весну або осінь, то нитки і спиці можуть бути тонший. Єдине, що потрібно врахувати, це те, що на тонких спицях шарф доведеться в`язати довше.

дотримуйтесь послідовність

Для початку на спицях потрібно набрати петлі, і обов`язково непарне їх кількість. Перший ряд пров`язується так: пров`язується лицьова петля, потім робиться накид, наступна петля знімається, що не пров`язуючи. Робоча нитка при цьому залишається позаду. Такий алгоритм потрібно повторювати до кінця першого ряду.



Тепер можна переходити до другого ряду. Починати його потрібно з прямого накиду. Після цього петлю потрібно зняти, чи не пров`язуючи, і нитка повинна залишитися також за в`язанням. Після цього накид і петля першого ряду пров`язується з лицьовою петлею. У всьому другому ряду повторюються ці дії. Накид, непровязиваемая петля, пров`язування минулого накиду і петлі. Якщо це здається вам складним, ви можете подивитися, як в`язати англійську гумку. Відео на цю тему в інтернеті предостатньо. Там всі ці дії показані покроково, так, що вам не важко буде їх повторити.

Третій ряд пров`язується майже так само, як і другий. Петля і накид попередньої смуги пров`язується з лицьовою петлею разом, після цього робиться накид, а наступну петлю потрібно зняти, чи не пров`язуючи, так, щоб нитка залишилася за в`язанням.

Тепер залишається тільки чергувати другу і третю смугу, і провязать шарф настільки, наскільки це необхідно. Коли довяжете шарф, вам потрібно буде закрити петлі останнього ряду. При бажанні можна прикрасити виріб бахромою з ниток або прикріпити аплікацію. Особливо оригінально виглядають англійські шарфи з вишитими ініціалами тонкими, міцними нитками. Як бачите, нічого складного в англійській в`язанні немає, досить тільки запастися терпінням.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!