» » » Як в'язати гумку спицями?

Як в'язати гумку спицями?

Як в`язати гумку спицями?
Як в`язати гумку спицями?

Гумка - один з популярних, універсальних і в той же час нехитрих узорів, виконання яких не потребує специфічних знань і умінь. Гумку застосовують для в`язання країв светрів, комірів, манжет, шарфів, тобто всюди, де потрібно щільна, пружна обтягує в`язка. Причому сьогодні існує досить багато варіантів в`язання гумки: від простих до складних.

Як в`язати англійську гумку

На думку більшості опитаних рукодільниць, для початківців в`язати спицями найпростіше буде освоїти англійську гумку, так як даний вид малюнка має елементарну схему. При цьому можна швидко отримати гарне рельєфне виріб з м`якою текстурою. Принцип в`язання англійської гумки дуже простий:

  1. Набрати на спиці непарна кількість петель.
  2. Перший ряд: лицьова петля, накид, зняти петлю без пров`язування. Робоча нитка при цьому повинна завжди залишатися за виробом. Даний алгоритм триває до кінця ряду.
  3. Другий ряд: накид, зняти петлю, такі накид і петлю провязать разом лицьовій петлею. Потім до кінця ряду необхідно чергувати попередній рапорт.
  4. Третій ряд: накид і петлю провязать разом, зробити накид, зняти петлю. Цей мотив повторювати до кінця ряду.

Далі другий і третій ряди чергуються до досягнення необхідної висоти. Додаткову інформацію про англійську гумці можна дізнатися з нашої статті: Як в`язати англійську гумку.

Як в`язати подвійну гумку



Подвійна гумка зазвичай застосовується для вив`язування певних елементів вироби: горловини, манжет та інших деталей, де потрібно тримати форму. Зрозуміти, як її в`язати, здатна будь-яка починаюча рукодільниця. Досить уважно вивчити технологію:

  1. Набрати парне число петель, при цьому за мінусом 2 кромок кількість гумка спицямипетель має ділитися на 4 (16 + 2 = 18 або 24 + 2 = 26).
  2. Перший ряд: провязать лицьову петлю за передню стінку, перемістити робочу нитку перед полотном, зняти петлю без пров`язування. Повторити дії до кінця ряду.
  3. Другий ряд: провязать виворітну петлю, перемістити робочу нитку за виріб, зняти петлю. Даний рапорт повторити до кінця ряду.

Далі по черзі повторювати алгоритм першого і другого рядів. Більш детально ознайомитися з принципами в`язання подвійної гумки можна в нашій статті: Як в`язати подвійну гумку спицями.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!