» » » Як зв'язати бере спицями?

Як зв'язати бере спицями?

Як зв`язати бере спицями?
Як зв`язати бере спицями?

Якщо ви вмієте в`язати, то в будь-який час зможете змайструвати оригінальні і неповторні дрібнички для своїх близьких, друзів, ну і звичайно для себе. Процес в`язання пробуджує в душі прекрасний смак і дизайнерський талант. Почавши одного разу, вже неможливо зупинитися.

Новачкам не варто боятися труднощів, адже в в`язанні все гранично ясно. Найпростіша річ з усіх, що можна пов`язати спицями - це бере.

Моделей беретів, як і технологій його в`язання, існує величезна безліч. Можна в`язати на двох спицях, кругових і навіть на п`яти спицях для шкарпеток і рукавиць. Якщо ви тільки починаєте освоювати цю майстерність, то дізнайтеся, як пов`язати бере спицями для початківців.

Приступаємо до в`язання

Для цього вам знадобляться: пряжа (краще вибирати ту, яка складається на 50% з вовни), гачок для складання виробу і спиці (№3 для в`язання гумки і №6 для пров`язування полотна).

Найперше, що потрібно зробити - це набрати на спиці №3 петлі в кількості 82 штук. Звичайно, число петель можна як збільшувати, так і зменшувати. Це повністю залежить від розміру голови і товщини вибраних вами ниток.

Потім в`яжемо 8 рядів звичайної "гумкою" 1/1. Якщо ви вибрали нитки з великим вмістом шерсті, то ваша "гумка" вийде щільною і об`ємною.

в`яжемо полотно

Далі починаємо в`язати полотно, яке буде складатися з повторюваних орнаментів у вигляді "кісок", прикрашених узорами під назвою "Дуб":

  • орнамент "шишечка". Для його виконання необхідно зробити в`язку до потрібного місця, потім чергову петлю провязать за передню стінку, потім за задню. Такі "провязкі" слід повторити ще 4 рази. Після чого лівої спицею підхопити четверту петлю, протягнути через цю петлю п`яту і зняти зі спиці. Аналогічний процес проробляється по черзі з третьої, другої та першої петлями. Таким чином виходить акуратна "шишечка".
  • 3 петлі слід перехрестити направо. Для цього потрібно зняти наступну петлю на допоміжну спицю і залишити її за полотном. Потім необхідно провязать дві лицьові петлі, розташовані на лівій спиці і одну виворітну, розташовану на допоміжній спиці.
  • 3 петлі слід перехрестити наліво. Для цього необхідно зняти дві наступні петлі на допоміжну спицю і залишити її за полотном. Провязать одну виворітну петлю, яка знаходиться на лівій спиці, а потім і дві лицьові петлі з допоміжної спицею.


Тут можна легше запам`ятати процес, як зв`язати бере спицями схема:

Схема в`язання берета спицями

Описаний вище мотив слід повторити 6 разів. Кількість виворітних петель, які з`єднують мотиви, в процесі в`язання будуть варіюватися. Спочатку збільшуватися - у міру розширення діаметра берета, а потім зменшуватися - у міру звуження.

У підсумку на спицях залишається 39 петель, які потрібно продовжувати скорочувати: дві виворітні петлі лицьового ряду провязать, як одну, а решта провязать по три петлі. Лицьові петлі скорочуються наступним чином: зняти, як лицьову дві петлі, провязать наступну петлю, як лицьову і протягнути через зняті петлі.

Таким чином продовжуємо скорочувати петлі до кількості 8 штук. Після чого обрізаємо нитку і пропускаємо її через залишилися петлі, міцно стягуємо і зшиваємо боку за допомогою гачка. В майбутньому, добре усвідомивши, як зв`язати бере спицями, можна буде експериментувати, створюючи різні моделі і прикраси для беретів.

Тут можна більш наочно побачити процес, як зв`язати бере спицями.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!