» » » Як зв'язати следка?

Як зв'язати следка?

Як зв`язати следка?
Як зв`язати следка?

Следки - м`які легкі носочки, в яких дуже зручно ходити по будинку в холодну зимову пору. При цьому следки завжди можна пов`язати своїми руками, поєднуючи різнокольорові нитки на власний смак. Следки можна в`язати спицями, гачком або, наприклад, на в`язальної машинці. При цьому пряжу рекомендується вибирати щільніше, щоб виріб протягом довгого часу зберігало презентабельний вигляд.

Як зв`язати следка спицями?

  1. Для початку набираємо петлі. Щоб зв`язати следка або тапочки для дорослого слід набрати 44-45 петель. Для діток досить буде 37 петель. Багато в чому кількість петель залежить від розміру ноги і виду використовуваної пряжі. Також рекомендується набирати непарна кількість петель.
  2. В`яжемо кілька рядів хусткової в`язкою. Якщо зв`язати 15-20 рядів, можна отримати оригінальний відворотного черевичок. Для дитячих слідком можна додатково вставити гумку, щоб тапочки щільно облягали ногу і не зсковзували.
  3. Коли основа слідком буде готова, ділимо петлі на спицях навпіл, а в середині залишаємо серединну петлю. Далі продовжуємо в`язати хусткової в`язкою. Перед серединної петлею робимо накид, після чого пров`язуємо петлю і знову робимо накид. Таким чином слід провязать кілька рядів - в результаті у вас вийде глибина Гапочка, яку в процесі в`язання можна вимірювати на нозі.
  4. Далі в`яжемо підошву. Для цього довязивайте до кінця ряду і там, де йде серединна лінія, пров`язуємо 11 петель. З першої спиці пров`язуємо п`ять петель, після чого ще п`ять петель пров`язуємо з іншого. Одинадцяту петлю пров`язуємо разом з петлею бічного ряду.
  5. Перевернувши в`язання, починаємо в`язати виворітними петлями, пров`язуючи петлі з бічних рядів. В`яжемо до тих пір, поки на спиці не залишаться петлі з підошви.
  6. Далі в`яжемо задню частину следка. Для цього пров`язуємо разом петлі з бічних рядів.

Перший следок готовий. Залишилося пов`язати йому пару, і у вас вийдуть теплі зимові тапочки. Для краси можна прив`язати до слідком помпони або інші декоративні прикраси.

Детальніше про те, як в`язати следка спицями, читайте в нашій статті - Як зв`язати следка спицями.

Як в`язати следка гачком?



В`язати следки або тапочки гачком краще стовпчиками без накиду.

  1. Для початку набираємо 20 повітряних петель і одну петлю для підйому.следки
  2. Далі в`яжемо п`ять-шість рядів по спіралі, при цьому в кожному ряду роблячи по два додатки, тобто в одну петлю попереднього ряду пров`язуємо два стовпчики.
  3. Після цього в`яжемо слідком носок, для чого робимо 20-25 рядів без додавання.
  4. Далі в`яжемо задню частину следка, для чого від початку ряду відступаємо дві-три петлі і в`яжемо до кінця ряду, з іншого боку також залишивши пару петель. Таким чином слід пов`язати п`яту потрібної вам довжини.
  5. При закінченні ряду пров`язуємо разом з останньою петлею ряду бічну петлю, після чого в`язання перевертаємо і в`яжемо до тих пір, поки не закінчаться бічні петлі.
  6. Бортик следка обв`язуємо декількома рядами стовпчиків без накиду.

Дізнатися, як ще можна пов`язати домашні тапочки, ви можете з нашої статті - Як в`язати тапочки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!