» » » Як зв'язати шапку хлопчикові?

Як зв'язати шапку хлопчикові?

Як зв`язати шапку хлопчикові?

Для тих, хто вміє користуватися спицями та гачком, не складає труднощів доповнити гардероб дитини нової шапкою. У різних друкованих виданнях багато схем в`язання шапок, але як вибрати ту, яка підійде, і при цьому, щоб вона була не особливо складна у виконанні. У даній статті буде розказано про те, як зв`язати шапку хлопчикові, використовуючи і спиці, і гачок.

Шапка, пов`язана на двох спицях

Для роботи потрібні спиці №3 і акрилові нитки. Далі дотримуйтесь наших порад, які допоможуть зв`язати шапку шолом для хлопчика, віком 1-2 роки:

  • Починаємо з козирка, для цього набираємо на спицях 38 петель, пров`язуємо ряд лицьовими і потім переходимо на хусткової в`язки (ліц. І вив. Ряди - лицьові петлі). Для скосів пров`язуємо разом в кожному ряду останні 2 петлі. Коли залишиться 25 петель, край закриваємо.
  • Тепер в`яжемо вушка, для цього набираємо на спицях 2 рази по 3 петлі, щоб в`язати одночасно обидва. Це будуть зав`язки. Вив`язувати їх хусткової в`язкою, 20 см. Потім додаємо, починаючи з 1 петлі, в кожному ряду за допомогою протяжок з попереднього ряду. Коли вийде 17 петель, додавання закінчуємо і пров`язуємо ще 6 см хусткової в`язкою.
  • Для в`язання самої шапки набираємо 14 петель + вплутуватися 1 вушко + набираємо ще 8 петель + вплутуватися петлі козирка + ще 8 петель + вплутуватися 2 вушко + набираємо ще 13 петель. Далі в`яжемо 5 рядів лицьової гладдю, потім додаємо в наступних рядах виворітні петлі, щоб збільшити загальну кількість петель в 2 рази. Після цього пров`язуємо 16 рядів візерунком з чергуються петель: 2 ліц.- 2 вив. У наступних рядах рівномірно починаємо зменшення, для цього пров`язуємо разом виворітні петлі. Як тільки вийде 15 петель, нитку відрізаємо і стягуємо нею все петлі.
  • Виконуємо задній шов, зміцнюємо козирок і прикрашаємо шапку великим помпоном зверху і маленькими на зав`язках.

Шапка, пов`язана на кругових спицях



Зв`язати шапку спицями для хлопчика не складно, до того ж, круговими спицями вигідно подвійно: виходить цілісне полотно, яке потім не треба зшивати, і в подальшому дитині буде зручно одягати шапку і не шукати задній шов. Вік - 7-8 років. Будуть потрібні кругові спиці, № 2 або 3, в залежності від товщини ниток, і самі нитки, бажано акрил або бавовна.

  • Починаємо в`язати з гумки (1 осіб - 1 вив). Для цього набираємо 140 петель, пров`язуємо 1 ряд і замикаємо в кільце. В`яжемо 12 см, щоб був запас на відворот.
  • Основна частина шапки в`яжеться лицьовій гладдю, яку через 6-10 рядів можна прикрасити ниткою іншого кольору або вив`язування простого візерунка з чергуються лицьової та зворотньої петель.
  • Коли потрібна висота шапки буде досягнута, край закрити і зібрати верхівку, зшиваючи полотно складочками. Якщо хочеться, можна прикрасити верх помпоном або пензликом.

Шапка, пов`язана гачком



Зв`язати шапку хлопчикові гачком можна за один-два вечори. Потрібно взяти гачок №2 і м`які нитки (акрил, бавовна, кашемір). Готова шапка вийде для дитини 1-2-х років, тому можна буде підібрати для її прикраси кольорові елементи.

  • Набираємо 6 повітряних петель, з`єднуємо їх в кільце. Далі вив`язувати з кожного з`єднання по 2 ст. с / н, і так до тих пір, поки не вийде коло діаметром 10 см.
  • Основну частину в`яжемо без додатків до потрібної глибини шапки. Потім залишаємо петлі передньої частини і пров`язуємо задню, 3 ряди ст.с / н.
  • Прив`язуємо вушка по довільній схемі і обв`язуємо край шапки контрастною ниткою ст.б / н. Залишилося тільки змайструвати зав`язки (скрутити нитки або зв`язати ланцюжка з повітряних петель).
  • В якості прикраси можна підібрати кольорові деталі або зв`язати дрібні елементи, у вигляді мордочок тварин з очками і вушками, і пришити їх.

Тепер ви знаєте все про те, як зв`язати своєму синові шапку. Це не тільки приємне захоплення, а й дивовижне прояв материнської турботи. Оскільки речі, створені власними руками, завжди тепліше і приємніше носити. Бажаємо успіху вам і здоров`я вашим дітям!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!