» » » Як збавляти петлі на шапці?

Як збавляти петлі на шапці?

Як збавляти петлі на шапці?

Красиві і різноманітні головні убори - це завжди модно. Особливої актуальності вони набувають в холодну пору року. Різні шапки, особливо пов`язані своїми руками, є трендом кількох останніх років. Ця тенденція пов`язана зі стали популярними останнім часом хобі, які засновані на створенні різних речей своїми руками. Навчившись добре в`язати, можна створювати головні убори, які сидять на вас ідеально і знаходяться в тренді.

Шапки за своїм виглядом звужуються до кінця вироби. Відповідно найголовніше питання, яке виникає при такій в`язці як збавляти петлі на шапці.

Інструкція по зменшенню петель на шапці

  1. Для початку варто визначитися з малюнком, яким ви будите в`язати свою майбутню шапку. Починати, як правило, потрібно з гумки, а потім вже переходити до малюнка.
  2. Шапку можна в`язати як гачком, так і спицями, але зручніше за все і простіше все-таки шапку в`язати на спицях. Місце, з якого потрібно починати зменшення петель на шапці спицями, визначається за допомогою примірки. Збавляти треба там, де шапка по ідеї починає звужуватися.
  3. Цей процес здійснюється за рахунок пров`язування двох петель разом. Провязивать таким чином можна тільки лицьові петлі, робиться це, не порушуючи малюнок.
  4. Як часто треба робити зменшення петель на шапці, тобто, через, скільки петель і рядів провязивать дві разом, безпосередньо залежить від моделі головного убору.


Якщо це звичайна шапка, то бажано розділити загальну кількість петель на шість частин, і в кожної шістці провязивать дві останні петлі разом. Робити це необхідно через ряд, поки петель не зменшиться в два рази. Потім збавляти петлі потрібно в кожному ряду. В результаті у вас повинно залишитися шість петель, в які акуратно протягується нитка, і «денце» шапки закладається повністю. Якщо ви в`яжіть, наприклад, шапку - ковпак, то відповідно збавляти петлі потрібно рідше. Природно, чим рідше будуть забиратися петлі, тим плавніше і м`якше буде перехід в в`язанні, і тим довше буде сам ковпак. Інші моделі шапок проектуються і зменшуються аналогічно своїй формі.

Тепер ви знаєте, як надати шапці бажану форму, шляхом зменшення петель.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!