» » » Як зв'язати шапку гачком?

Як зв'язати шапку гачком?

Як зв`язати шапку гачком?
Як зв`язати шапку гачком?

В`язання гачком - такий же цікавий процес, як і спицями. Але в них є деякі відмінності. Вироби, зв`язані гачком, більш ажурні і витончені. А з-під спиць виходять більш добротні й теплі речі. Звичайно, досвідчені майстрині можуть посперечатися з цим твердженням, але виключення для того і існують, щоб підтверджувати правила. Тому в гардеробі будь-якої модниці є шапки, пов`язані і гачком, і спицями. Наша сьогоднішня розмова про те, як зв`язати шапку гачком.

матеріали

Що нам буде потрібно? Звичайно ж, пряжа. Вона буває різних фактур, кольорів, товщини. Вона може бути натуральна вовняна, синтетична, 50 на 50 синтетика і вовна, або інше процентне співвідношення. Коли ви вибрали пряжу до душі, тоді починаєте вибирати гачок. На етикетці пряжі зазвичай виробник пише номер спиць і гачка, рекомендованих для цієї пряжі. Але точніше ви зможете зрозуміти, чи правильно підібраний гачок, якщо зв`яжете кілька рядів зразка. Якщо вам зручно працювати цим гачком, то залишайте, немає - міняйте на більший або менший. Якщо ви маєте намір в`язати повітряний малюнок, то візьміть гачок, на 1 розмір більший, ніж призначене. Якщо потрібна щільна в`язка, беріть маленького розміру гачок. Тепер про матеріал гачка. Який краще взяти - дерев`яний, пластиковий, металевий? Тут знову все визначається дослідним шляхом. Єдине, що треба пам`ятати, металевий товстий гачок буде важким для руки, а тонкий пластиковий буде весь час деформуватися. Так що вибирайте по руці, вагою і щільності в`язання.

Де знайти малюнок і схему?



Не знаєте, як зв`язати шапку гачком? Схема просто необхідна для роботи. Якщо ви почали шукати схему в`язання, це означає, ви вже уявляєте, як в`язати, і вам не треба пояснювати, чим відрізняється стовпчик від повітряної петлі. Тому початкові технічні питання ми опускаємо. Знайти цікаву ідею шапки і її схему ви можете в численних друкованих журналах. Це "Бурда", "В`язання гачком", "Чудесний гачок", "Так", "Дуплет" та інші, які розповідають, як зв`язати шапку гачком. Схем в них безліч, вам залишається тільки вибрати. Треба розуміти, що вони розраховані на тих майстринь, які зв`язали в своєму житті хоча б пару речей. Вивчати різновиди петель треба по інших виданнях. Якщо ви знайшли в журналі малюнок шапки своєї мрії, уважно його вивчіть. Подивіться, на яку кількість петель і см в обхваті це модель. Порівняйте ці параметри зі своєю пряжею. Але найкраще візьміть свою пряжу, зробіть 10 петель і зв`яжіть 10 рядів. Це буде ваш еталон для цієї вовни. Запишіть, будь розмірів вийшов квадрат. І тепер ви можете порахувати, скільки вам треба набрати петель для вашого розміру. Наприклад, в зразку вийшло 5 см. Обхват вашої голови 55 см, значить, для точного попадання в розмір вам треба набрати 110 петель. Далі уважно вивчіть умовні позначення на схемі, зрозумійте, чи всі види петель ви знаєте? Якщо все добре, то приступайте.

процес в`язання



Щоб зв`язати саму просту шапку гачком, треба знати дві петлі - повітряну, щоб зв`язати ланцюжок, і стовпчик без накиду і з накидом. Наберіть ланцюжок з повітряних петель, вирахувавши, як ми вже з вами навчилися. Останню петлю пров`яжіть разом з першою, у вас вийшло кільце. Тепер починайте в`язати стовпчики з накидом. У висоту перший блок стовпчиків у вас повинен вийти в 8 см. Тепер починайте збавляти кількість петель. Через кожні 8 петель з`єднайте дві в одну. Так пров`яжіть ще 3 см у висоту. Потім зменшуйте через 3 на четверту петлю ще 2 см. Потім треба починати прибирати петлі дуже різко, якщо хочете, щоб у вас вийшла облягає шапка, а не ковпачок гнома. Прибираємо через одну петлю, тобто пров`язуємо разом по 2 петлі, а в наступному ряду з`єднуємо по три петлі в одну. Через 3 ряди у вас залишиться всього 1 петля, яку треба туго затягнути, обрізавши нитку ножицями. Таку шапочку ви можете прикрасити пов`язаним повітряними петлями квіткою, одним великим або декількома помпонами. А якщо перші три ряди зв`язати їх "соломки", то у шапки буде чарівний пухнастий ободок.

в`язання берета

Якщо ви освоїли першу шапку, то зв`язати бере на основі вищеописаної шапки, не важко. Отже, набираємо ланцюжок і пров`язуємо 2-3 см. Потім подвоюємо кількість петель, пров`язуючи 2 стовпчики на основі одного. Тільки чітко стежте - так потрібно зробити протягом 1 ряду, тобто кола. Потім треба 6-8 см провязать на подвійній кількості петель. Потім точно так же зменшити їх удвічі. Після цього дуже важливо красиво завершити в`язку так само. Як і в звичайній шапці, про яку ми вже розповіли. На цьому все, бере готовий. До нього можна прив`язати декоративний козирок або невеликий квітка.

Тепер ви вже практично все знаєте про те, як зв`язати шапку гачком. Відео цього процесу ви зможете без зусиль знайти в інтернеті. А красиві схеми в`язання шапочок гачком ви знайдете тут. Удачі вам в цьому красивому справі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!