» » » Як зв'язати шапку-вушанку гачком?

Як зв'язати шапку-вушанку гачком?

Як зв`язати шапку-вушанку гачком?

З кожним днем на вулиці стає все холодніше, і хочеться одягнути на себе якомога більше одягу, щоб зігрітися. У морозну погоду як не можна до речі стане в нагоді шапка-вушанка. Така модель шапки велика рідкість в магазинах, тому, щоб не витрачати час на пошуки шапки-вушанки, сьогодні ми будемо вчитися в`язати таку шапку самостійно. Як зв`язати шапку-вушанку? Гачком малюнок в`язки вийде набагато гарніше, ніж звичайними спицями. Шапку-вушанку Ви можете пов`язати абсолютно будь-якого фасону, фактури і кольору.

В`язання гачком шапки-вушанки



Для того, щоб зв`язати шапку-вушанку нам буде потрібно: 200 г пряжі (бажано шерсть і акрил), колір на ваш розсуд і гачок № 3.

  1. Для початку, необхідно пов`язати чотири повітряні петлі і з`єднати їх кільцем.
  2. Потім, прикріплений послідовно в отримане кільце, треба зв`язати чотири стовпчики без накиду -

    потім чотири напівстопчиком з накидом.
  3. Продовжуємо в`язати по спіралі, при цьому додаємо по 12 стовпчиків з одним накидом в кожному ряду, провязать з надбавкою п`ять рядів.
  4. Необхідно двічі провязать наступну послідовність: один ряд стовпчиків з накидом без надбавок, потім ряд стовпчиків теж з накидом, але вже з надбавкою в 12 петель -
    .
    Таким чином, повинна вийти заготовка шапки діаметром 24 см.
  5. Тепер нам треба провязать шість рядів стовпчиків, без додавання петель, тільки з одним накидом -
    .
    Якщо Ви все зробили правильно, то висота шапочки повинна бути 21 см.
  6. В`язання необхідно закінчити, при цьому вирівняти край спіральної в`язки різновисокими стовпчиками.
  7. Тепер треба пов`язати вушка (розмір вушок 12см на 27 см) стовпцями з одним накидом, залишивши приблизно 2 см на «лобову» частина шапки.
  8. Для того, щоб виділити заокруглення вушок шапки, треба буде провязать по два стовпчики (без накиду) з обох сторін, потім два напівстопчиком (з накидом). Середину пров`язуємо стандартно, тобто стовпчиками з одним накидом.
  9. Краї шапки-вушанки треба обв`язати, використовуйте для цього «рачій крок» (він в`яжеться як стовпчик без накиду, тільки зліва направо) -
    .
    Прикрашати «вушка» можете за своїм бажанням.

Шапка-вушанка з хутряною обробкою



Щоб зв`язати цю оригінальну шапку-вушанку нам знадобиться: 250 г пряжі (знову ж бажано акрил + шерсть). В`яжеться дана шапка-вушанка гачком, схема в`язання багато в чому схожа з попередньою в`язкою. Отже, приступимо до роботи.

  1. Пров`язуємо шість стовпчиків без накиду в ковзаючу петлю -
    .
  2. Подвоюємо кількість стовпців (без накиду) у другому ряду.
  3. У третьому і четвертому ряду треба додати по шість петель.
  4. Необхідно чергувати ряди з додатком і ряди без додатків до тих пір, поки ширина шапка не буде 26 см (в складеному вигляді).
  5. Потім в`яжемо ряди (без додатків) поки висота «ковпака» вашої майбутньої шапка не буде 20 см.
  6. Визначаємо середину переду шапки-вушанки, відзначаємо в кожну сторону від неї приблизно по 13 см - тут будете провязивать «вушка».
  7. Пров`язуємо «козирок» на даній ділянці стовпчиками без накиду 10 см.
  8. Для того, щоб виділити округлення не забувайте в останньому ряді не провязивать по одному стовпчику без накиду (з кожного боку) -
  9. Ширина «вушок» буде 12 см, принцип «заокруглення» вушок такий же, як і для «козирка».
  10. Тепер декорують готову шапку хутряної стрічкою, протягнувши її через отвори стовпчиків без накидов, і скрючівая через край.
  11. На краях «вушок» зробіть завязочки довжиною 30 см (ланцюжками з повітряних петель) -
  12. Краї шапки знову ж обв`язуємо вже знайомим вам «рачьім кроком», і декоруємо «вушка».

Ми розглянули найпоширеніші варіанти в`язання шапки-вушанки. Тепер Ви знаєте, що вдає із себе в`язання такого виробу, як шапка-вушанка. Гачком в`язати її досить просто, і навіть якщо Ви новачок в цій справі, Інтернет містить дуже багато сайтів, присвячених в`язання, де Ви зможете швидко навчитися в`язати будь-яку річ. Радуйте себе і своїх близьких оригінальними в`язаними виробами!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!