» » » Як зв'язати шаль гачком?

Як зв'язати шаль гачком?

Як зв`язати шаль гачком?
Як зв`язати шаль гачком?

Хустка, як і шаль, зв`язати гачком можна будь-яким візерунком і будь-якого розміру. Для цього використовують прості стовпчики або ажурні візерунки-сіточки. Прикрасити готову шаль можна пензликами або іншим декором. Хоча деякі види накидок не вимагають такої обробки, їх можна просто обв`язати.

Як зв`язати шаль: схема

Схема всього процесу, як зв`язати шаль гачком, наведена далі, хоча в Мережі виставлено безліч майстер-класів та планів, дотримуючись яких можна самостійно «виготовити» різні моделі шалей.

Шаль, пов`язана за схемою, запропонованою нижче, виглядає досить багато, а її розміри можна регулювати самостійно. На створення цього виробу піде досить багато часу, а також витратних матеріалів, але результат вартий того. Головне слід навчитися в`язати по стовпчиках.

Для даної моделі підійде пряжа будь-якого кольору. Але найкраще взяти шерсть або шерсть, змішану з акрилом, тоді шаль буде не тільки красивою, але і теплою.

В`язання по рядах

  1. Одна петля, через неї набирається 10 петель повітряних, які між собою змикаються в кільце за допомогою стовпчика. Потім пров`язуються ще три петлі підйомних, в результаті чого утворюється колечко, через яке пров`язуються з накидом ще 19 стовпчиків.
  2. Робота розгортається, виконуються три підйомних петельки і далі пров`язується з кожної по 1 стовпчику з накидом.
  3. Знову розгортається робота, робляться три петлі підйомних, одна петля повітряна. Потім з кожної вив`язати петлі виконується по одному стовпчику, між якими робляться повітряні петлі.шаль
  4. Робота знову розгортається: три підйомних петлі, 8 повітряних і один стовпчик без накиду. Далі аналогічно триває в`язка на протилежному боці, тільки в дзеркальному відображенні.
  5. Робота розгортається, виконуються 3 підйомних петлі, пров`язується 9 стовпчиків з накидом крізь арку з восьми повітряних петель. Потім в`яжеться також, але в дзеркальному відображенні.
  6. Роботу розгортають, робиться знову три петлі підйомних, виконується 10 стовпчиків з накидом, один без накиду, чотири петлі повітряні і знову 10 стовпчиків з накидом. Після цього знову все в зворотному порядку.
  7. Робота розгортається, в кожну з «черепашок» пров`язується по 10 стовпчиків з накидом, між якими по 1 повітряної петлі.
  8. Розгортають роботу, робиться три підйому петлею повітряних - 8 штук, 1 стовпчик через арку 8-го ряду (без накиду) по три рази. Далі - повітряні петлі - 8 штук, через арку 8-го ряду один стовпчик без накиду по три рази. На другій стороні в`яжеться в зворотному порядку.
  9. Робота розгортається, робиться в кожну «черепашку» по десять стовпчиків з накидом.


Далі 6-9 ряди повторюються до необхідних розмірів шалі.

Зрозуміло, щоб просто зв`язати шаль гачком, як описано, найкраще під рукою мати схему виконання. Залежно від бажаних розмірів потрібно різну кількість мотків пряжі.

Ще більше інформації про те, як в`яжеться шаль гачком, ви зможете отримати в нашій статті - Як в`язати шаль гачком.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!