» » » Як зв'язати жіночу шапку?

Як зв'язати жіночу шапку?

Як зв`язати жіночу шапку?

Багато умільці прагнуть порадувати себе або своїх близьких якоюсь річчю, створеною своїми руками. Але так не хочеться сидіти тижні безперервно за в`язанням. Хочеться, щоб все було швидко, красиво і якісно. Давайте розберемо в цій статті, як зв`язати модну жіночу шапку. Та ще так, щоб сісти і зв`язати її за пару вечорів, і на одному диханні. Погодьтеся, буде дуже приємно підносити такий подарунок і дивувати своїх домочадців тим, що ви її зв`язали за такий короткий термін.

Як зв`язати жіночу шапку спицями



Приступаємо до в`язання. Все в`язальниці знають, що чим об`ємніше і товщі пряжа, тим грубіше і тепліше буде пов`язана річ. Якщо ви хочете зв`язати зимову теплу шапку, то віддайте перевагу товстим ниткам і візьміть спиці №9. Таку річ можна легко закінчити всього за один вільний вечір.



Розбираючи то, як зв`язати жіночу шапку, не можна не згадати, про те, що будь-яка річ буде краще виглядати тільки в комплекті. Напрошується висновок, що до шапки обов`язково потрібно зв`язати відповідний шарф. Якщо ви вирішили пов`язати осінню і не дуже теплу шапку, то для цього вам знадобляться: спиці №4, 100 грам пряжі, і голка з широким вушком.

  • Для початку наберіть дев`яносто вісім петель.
  • В`яжіть гумку, чергуючи три виворітні і три лицьові петлі до тих пір, поки не зв`яжіть полотно тринадцяти сантиметрів у висоту.
  • Потім приступайте до зменшення петель. Це потрібно для того щоб шапка села за формою голови. Намагайтеся збавляти петлі симетрично. В останньому ряду, який ви пов`язали, відзначте ниткою іншого кольору кожну 12-ю петлю. Мається на увазі 6, 18,30 і т. Д. Кожну позначену петлю, через ряд, пров`язуйте разом з попередньою і сусідньою петлею. Таким чином, зі зменшенням, пров`яжіть десять рядів.
  • Потім в особовому ряду пров`яжіть по дві петлі разом. На спицях залишаться десять петель, що потрібно стягнути. Для цього простягніть через них кінець нитки, якою ви виконували всі в`язання. Її кінець повинен бути довгим, тому що цією ниткою буде виконуватися шов.
  • Щоб зробити, з`єднувальний шов, потрібно протягнути нитку, якою виконувалось в`язання в вушко голки, і зшити шапку, трохи змістивши при цьому краю в`язаного полотна.
  • Шапка готова.

Як зв`язати жіночу шапку гачком

  • Для в`язки використовуйте пряжу двох кольорів. Один колір буде використовуватися для візерунка, а другий для основної в`язки.
  • Використовуйте при в`язанні повітряні петлі, декілька стовпчиків без накиду, стовпчики з накидом, а заміну нитки робите кожні 2 ряди. Нитка при заміні не відрізайте, а протягуйте з вивороту.
  • В`яжіть по колу стовпчики з накидом і додавайте в кожному ряду по дванадцять стовпчиків з накидом.
  • Наприклад, перший ряд-робите петлю, і набираєте в неї п`ять повітряних петель, замикаєте їх в кільце, використавши з`єднувальний стовпчик. В кільце вплутаємося дванадцять стовпчиків з накидом і не забудьте в кінці ряду про з`єднувальний стовпчик.
  • У другому ряду вивяжіте з кожної петлі по два стовпчики з накидом. В кінці ряду з`єднувальний стовпчик.
  • У третьому ряду з кожної 2-й петлі пров`яжіть по два стовпчики з накидом, а в кінці з`єднувальний стовпчик.
  • У четвертому ряду кожну третю петлю пров`яжіть по два стовпчики з накидом. В кінці з`єднувальний стовпчик.
  • У п`ятому ряду кожну четверту петлю пров`яжіть двома стовпчиками з накидом. В кінці з`єднувальний стовпчик.
  • У шостому ряду кожну п`яту петлю пров`яжіть двома стовпчиками з накидом. В кінці шостого ряду з`єднувальний стовпчик.
  • Точно таким же чином пров`яжіть і наступні ряди, до тих пір поки денце в`язаній вами шапки не стане потрібного діаметру. Розраховувати діаметр слід так: поділіть на три, а з отриманого числа віднімаємо 1,5 сантиметра, на розтягнення шапочки.

Тепер ви знаєте, як зв`язати красиву жіночу шапку, як гачком, так і спицями. В якості пробного варіанту, можна зв`язати найменший виріб, а якщо все вийде так як потрібно, то приступити до в`язання потрібного розміру. Пам`ятайте, що в`язання не тільки приємне улеченіе, але і спосіб отримувати екклюзівние вироби власного виробництва.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!