» » » Як зв'язати шапку-панчіх?

Як зв'язати шапку-панчіх?

Як зв`язати шапку-панчіх?

Шапка-панчіх або шапка-носок є дуже модним аксесуаром для молодих людей, оскільки підходить практично до всієї верхньому одязі. Її можна купити в магазині, але доведеться розлучитися з пристойною сумою, а можна зв`язати її власними руками, а сам процес принесе масу задоволення. Таку шапку можна зв`язати як спицями, так і гачком.

В`яжемо шапку-панчіх спицями

Перед тим, як зв`язати шапку-панчіх спицями, слід вибрати пряжу, для неї відмінно підійде товста напіввовняна пряжа. Для шапки звичайного розміру потрібно буде 100-150 м пряжі. Також слід заздалегідь підготувати 5 спиць.

Починати в`язати шапку на п`яти спицях слід зразок панчішної в`язки, від нижнього краю. Необхідно набрати на дві спиці 60 петель, і збільшувати їх кількість, якщо обхват голови понад 55 см. Потім потрібно розподілити набрані петлі по колу по 4 спиць і об`єднати їх в кільце. Далі слід взяти п`яту спицю як робочу і починати в`язати по колу полотно лицьовій гладдю, поки в довжину ваш «носок» не досягне 30 см.

Тепер потрібно закрити верхні петлі, шляхом протягування через них кінця робочої нитки і затягування його вузлом. Після чого слід зав`язати вузол на виворітного стороні шапки і закріпити кінчик. Ваша шапка готова. Слід врахувати, що перед тим, як зв`язати шапку- панчіх, краще виміряти обхват голови, і при необхідності додати кількість петель, щоб згодом не перев`язувати виріб.

В`яжемо шапку-панчіх гачком



Якщо ви не вмієте в`язати спицями, то для вас простіше буде зв`язати шапку-носок гачком, потрібно тільки вибрати пряжу необхідної товщини і гачок відповідного діаметру.

Якщо вам потрібна річна шапка, то можна використовувати бамбукову або бавовняну тонку пряжу. У той час як для теплої шапки відмінно підійде напіввовняна пряжа в кількості 100 г на 250 м і гачок №4. В основі шапки - носка лежить коло, пов`язаний гачком, який згодом обв`язується по спіралі, з верхівки, з додатком петель. Перед тим, як зв`язати шапку- панчіх, в першу чергу слід зв`язати ланцюжок з шести повітряних петель, а потім замкнути її в кільце. Потім слід обв`язати кільце по колу стовпчиками, але без накиду. Щоб в`язаний коло виходив акуратним необхідно постійно додавати петлі на око, для найбільшої рівномірності. Додаючи петлі в першому ряду кола, потрібно провязивать всі повітряні петлі по два стовпчики без накиду, також слід вчинити і з другим рядом кола, тільки в цьому випадку це буде кожна друга петля. У третьому ряду потрібно провязивать кожну третю петлю з надбавкою двох стовпчиків без накиду.

Дов`язати рівне коло діаметром 10 см, необхідно перестати додавати петлі, продовжуючи по спіралі обв`язувати коло. Через два-три ряди ви помітите, що полотно почне опускатися вниз, формуючи під пов`язаним кругом «трубу». Слід продовжувати в`язати по спіралі «трубу», поки вона не досягне необхідної довжини. Після цього кінчик нитки необхідно зав`язати і заховати на виворітного стороні шапки за допомогою гачка. Потім слід звернути краю шапки кілька разів. Ось і все - ваша шапка готова. Тепер ви знаєте, як зв`язати шапку-носок спицями та гачком, і зможете виділитися з натовпу, її оригінальним виконанням, тим більше що її можна прикрасити квіткою або стразами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!