» » » Як зв'язати косу?

Як зв'язати косу?

Як зв`язати косу?
Як зв`язати косу?

Існує величезна кількість варіантів в`язання кіс спицями. Вони можуть бути вузькими і широкими, перехрещеними і об`ємними. Візерунок «Коса», вив`язати спицями, служить прикрасою багатьох в`язаних виробів. Використовувати його можна не тільки в шарфах або шапках. Вив`язані спицями коси надають шарму та індивідуальності светрів, кардиганам і в`язаним пальто. А щоб дізнатися, як зв`язати ту чи іншу косу, прислухайтеся до наших порад:

  1. Для зручності в роботі використовуйте спеціальну фурнітуру для в`язання кіс. Це спеціальні гачки або допоміжні спиці, які спрощують процес роботи над виробом.
  2. Витрата пряжі для візерунка косами дещо більше, ніж для лицьової або виворітного гладі. Враховуйте це при покупці необхідної кількості пряжі.
  3. При в`язанні шапок коси можна розташовувати і вертикально і горизонтально в залежності від моделі виробу. Але в будь-якому випадку візерунок в`яжеться тільки від підстави коси.
  4. Будь-який візерунок косами складається з кількості петель, рівно, що ділиться навпіл. Так коса буде акуратною, рівною і симетричною.
  5. Виворітні ряди в візерунку «Коси» в`яжуться тільки відповідно до малюнка.
  6. Дрібні коси в`яжуться одинарними. А великі візерунки з кіс можуть вив`язувати в парі, переплітаючись між собою. Якщо вам сподобалося виконувати переплетення петель, спробуйте пов`язати візерунок ромбами, опис якого можна знайти в статті - Як в`язати схрещені петлі.
  7. Якщо ви будете в`язати візерунок «Коси» у вигляді дрібної ялинки, раппорт потрібно виконувати якомога частіше.
  8. Широкі коси вив`язуються з повтором рапорту, де кількість рядів дорівнює або більше кількості петель в косі.
  9. Велика складна коса, що розходиться з центру візерунка в його боку, повинна в`язатися щільно за допомогою спиць і пряжі одного розміру. Така коса красиво виглядає і на светрі по центру лицьової полички, і на жіночій шапці. А ось використовувати на шарфі велику косу небажано - буде видно негарна виворіт.
  10. Більш виразними виходять коси, пов`язані на контрастному тлі. Наприклад, саму косу ви в`яжете червоного відтінку пряжі, а сусідні виворітні петлі - білого або жовтого кольору.

Вивчивши наші основні поради по роботі з візерунком «Коси», спробуйте пов`язати просту шапку з косами. Для початківців в`язальниць корисним буде курс з в`язання кіс за схемою, представлений в статті - Як в`язати коси.

Жіноча шапка з вертикальними косами



Для роботи над в`язанням вироби знадобиться пряжа і спиці, а також допоміжна фурнітура для плетіння кіс.



Перш, ніж приступити до в`язання, виміряйте об`єм голови і зробіть зразок візерунка для визначення щільності.

А тепер можна приступати до роботи:

  1. Наберіть на спиці необхідну кількість петель і пров`яжіть перший ряд, шапка з косоюсклавши нитку вдвічі (для щільності краю вироби).
  2. Пров`яжіть не менше 10 рядів гумкою 2 х 2 або 1 х 1.
  3. Прорахуйте заздалегідь, скільки раппортов візерунка «Коси» вийде по всій ширині полотна шапки, рівномірно їх розподілити.
  4. В`яжіть візерунок згідно з наявною схемою.
  5. Коли необхідно збавляти кількість петель для скоса шапки, для початку проведіть видалення виворітних петель, а після видаляйте петлі в самій косі, але тільки парним кількістю.
  6. Стягніть верхівку шапки, коли на спицях залишиться 10-12 петель. Закріпіть нитку.

Якщо ви любите прикрашати вироби оригінальними деталями, читайте статтю - Як зв`язати шапку косами, де пропонуються різні варіанти декору шапки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!