» » » Як зв'язати кофточку?

Як зв'язати кофточку?

Як зв`язати кофточку?
Як зв`язати кофточку?

В`язані речі не виходять з моди. Одними з найпопулярніших елементів одягу є светри, жакети, кофтинки, пов`язані як на спицях, так і гачком. Причому популярні і дорослі, і дитячі моделі.

Як зв`язати кофточку для жінки: моделі

Існує безліч моделей жіночих кофтинок: теплі і літні, з рукавами і без, «цільні» і на застібках. До того ж, вони можуть бути пов`язані гачком або спицями.

Найчастіше ажурну кофточку в`яжуть гачком, тоді як спицями вив`язуються светри. Як одним, так і іншим способом, вироби виготовляють, починаючи від низу до верху, або від горловини - зверху вниз. Така в`язка на спицях носить назву «реглан».

Більше інформації про те, як в`язати реглан, ви знайдете в нашій статті - Як зв`язати кофту регланом. Але зазвичай кофтинки в`яжуть по викрійці, після чого елементи вироби зшивають між собою.кофточка



Щоб зв`язати річну кофточку, як і теплу (для зими), перш за все потрібно визначитися з фасоном майбутнього виробу. Найкраще мати під рукою також викрійку, хоча досвідчені в`язальниці можуть обійтися і без неї. Буде корисно прочитати нашу статтю - Як зв`язати кофту спицями - в ній представлено докладний опис в`язання разом зі схемами.

Дитяча в`язана кофточка

Зв`язати дитячу кофточку, як і «дорослі» моделі, можна найрізноманітнішими візерунками. Які вихідні дані для цього потрібні? Звичайно ж, розміри: мірки з дитини можна зняти самостійно і дізнатися необхідну довжину, ширину і інші показники. Як в`язати кофточку для новонародженого: найкращим буде безшовний метод в`язання, і краще обійтися гладкими малюнками, не використовуючи коси та інші вигадливі візерунки.



Зазвичай рукодільниці люблять в`язати дитячі речі гачком - детальна схема в`язки кофтинки гачком є в нашій статті - Як зв`язати кофту гачком.

Схема в`язання дитячої кофтинки

Як зв`язати дитячу кофточку спицями, методом реглан (на зростання 62-68 см):

  • Набрати 130 петель і пров`язати 11 рядів виворітного в`язкою;
  • 12-й ряд - вив`язати усі петлі виворітними, окрім крайніх п`яти (з двох сторін);
  • Провязать з обох країв по 5 петель виворітними, а між ними в`язати кофточкабудь-який візерунок (можна простий панчішної в`язкою). Візерунок виконати по всій довжині вироби (60-80 рядів, в залежності від потрібної довжини, до пройми);
  • Дійшовши до пройми, провязать перші і останні 5 петель лицьовими, а між ними - виворітними петлями;
  • Наступний ряд провязать 33 лицьових, 2 петлі «маркера», 65 петель лицьової в`язкою, 2 петлі «маркера» і знову 33 лицьових;
  • Наступний ряд - перші і останні 5 петель лицьової, а решта між ними - виворітного в`язкою;
  • Провязать 2 лицьових, 3 петлі «маркера», 2 лицьові з нахилом, 2 лицьові, 2 лицьові разом, всі інші - простими лицьовими петлями. За такою схемою йде зменшення петель для реглана, провязать сім рядів;
  • Останні 8 рядів провязать двічі, залишити в`язку з виворітного боку, закрити петлі.

Після того, як основна частина виробу готова, до неї потрібно дов`язати рукава (можна пов`язати на кругових спицях окремо або почати в`язати від верху на звичайних). Обв`язати горловину, полички і низ. За такою схемою можна зв`язати кофточку як для хлопчика, так і для дівчинки.

Щоб зв`язати кофточку для дівчинки, як і для дорослої жінки, можна використовувати набагато більш «вигадливі» схеми і малюнки, їх можна розробити самостійно або подивитися в журналах для в`язальниць.

Для тих, хто бажає пов`язати кофту з капюшоном, буде корисно прочитати нашу статтю - Як зв`язати кофту з капюшоном.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!