» » » Як в'язати кофту?

Як в'язати кофту?

Як в`язати кофту?
Як в`язати кофту?

В`язані речі ніколи не виходять з моди, особливо кофти, які можуть бути будь-якого фасону і кольору, мати ажурний або щільний візерунок, підкреслювати фігуру або приховувати недоліки. Способів в`язання кофти досить багато, адже кожен вносить в своє творіння щось нове, неповторне, але принципи в`язання єдині. На них і слід спиратися, якщо хочеться навчитися в`язати красиві вироби.

Як в`язати кофту гачком?

Зв`язати новий предмет гардероба можна спицями або гачком, необхідно тільки знати основні петлі того чи іншого виду в`язання. Зупинимося детальніше на створенні кофти за допомогою гачка.

  1. Береться форма, відповідна розмірами майбутнього виробу. Без неї буде важко правильно розрахувати кількість петель, вгадати з довжиною і шириною.
  2. Вибирається пряжа і візерунок, він може бути будь-який: ажурний або щільний. Краще спочатку зв`язати пробний зразок, щоб знати, як буде виглядати малюнок.
  3. В`язання слід почати зі спини знизу вгору. Набирається потрібна кількість повітряних петель, деталь в`яжеться відповідно до обраним візерунком.
  4. На висоті пройми для рукава з кожного краю закривається по 7, 5 і 3 петлі.
  5. В`язання триває до горловини, і закриваються центральні петлі для вирізу.
  6. Закриваються ще по дві крайні петлі 6 разів.
  7. Аналогічно в`яжеться перед, тільки виріз горловини робиться глибше.
  8. Рукава виконуються знизу, орієнтуючись на викрійку і схему візерунка. У кожному другому ряду необхідно додавати з країв по петлі. Дов`язати до необхідної довжини, рукава починають закривати, збавляючи по 3 петлі з кожного краю 6 і 7 разів.
  9. Всі деталі зшиваються.

Як в`язати кофту спицями?

Схожим способом можна пов`язати кофту, використовуючи дві спиці, тільки техніка в`язки і візерунок будуть іншими. Тут теж не обійтися без викрійки і зменшення петель в потрібних місцях. Крім звичайної моделі, існує різновид з рукавом реглан, яку можна виконати тільки спицями, починаючи роботу зверху чи знизу. Ось спосіб, як в`язати кофту регланом, починаючи з нижньої частини виробу.

  1. Потрібну кількість петель набирається на кільцеві спиці, разом в`яжуться спина і передня частина за обраним візерунку.
  2. На необхідної довжині на шпильку переносяться 5 петель (в тому місці, де буде бічний шов).
  3. Набираються додаткові петлі для рукавів, і вони в`яжуться до потрібної довжини. Через ряд треба додавати по петлі з кожного краю. В останньому ряду на шпильку переміщаються по три петлі.
  4. Другий рукав виконується так само.
  5. В кінці всі деталі з`єднуються в місцях, де були зняті на шпильки петлі, і в`яжеться верхня частина.
  6. Після трьох рядів зменшується по 8 петель в чотирьох місцях, формується горловина. Краї рукавів і горловину можна обв`язати гачком або спицями.
  7. За бажанням наносяться візерунки з бісеру або пришивається аплікація.


Ці способи обов`язково підкажуть, як зв`язати дитячу кофту, річ для себе або чоловіка. Вони є основними і дають можливість створити велику кількість нових варіантів.

Інші способи і методи в`язання кофти можна знайти в статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!