» » » Як зв'язати топ?

Як зв'язати топ?

Як зв`язати топ?

Влітку, в жарку погоду, немає нічого кращого красивого і зручного топа. З його допомогою можна легко підкреслити свою засмагу, потрібно тільки дізнатися, як зв`язати топ своїми руками.

Як зв`язати топ спицями

Вам буде потрібно: 230 грам пряжі (50% акрил, 50% шерсть), спиці № 1 і № 8, кругові спиці № 3 і № 2,5, а також гачок № 3 і гудзик. Спинка в`яжеться наступним чином: необхідно набрати на спицях 138 петель і зв`язати гумкою 20 см, після чого петлі слід закрити. Потім необхідно пов`язати відповідно до схеми візерунок. На висоті 38 см потрібно залишити з обох сторін для пройм 2 рази по 4 петлі, після чого через 3 ряди слід залишити в центрі 3 рапорту і закінчити боку окремо.

Для того щоб закруглити «крапельку», необхідно з внутрішньої сторони залишити 1 раппорт, а через 6 рядів додати ще по 3 рази по 1 раппорту в кожному ряду. На висоті 56 см роботу слід закінчити. Перед в`яжеться аналогічно спинці, з тією лише різницею, що на висоті 48 см потрібно залишити середні 4 рапорту. Роботу слід закінчити на висоті 56 см. При складанні необхідно виконати бічні і плечові шви, після чого, в верхньому куті «крапельки» слід пришити ґудзик. Схема в`язання даного топа:

Схема в`язання топа спицями

Топ з мереживним візерунком



Виготовити топи в`язані спицями можна найрізноманітніших моделей. Для цієї моделі буде потрібно: 120 грам квіточки, 120 грам синьої пряжі і 35 грам білої пряжі, гачок № 1 і 15, спиці № 2 і 5, перламутрові ґудзики, голка. Основний візерунок виконується в техніці зчіпного мережива. Спочатку, слід виконати робочу викрійку відповідно зі своїми мірками. Потім необхідно пов`язати квіткові мотиви. Розмір і вид листя повинен визначатися кількістю петель в кожному ряду, а також кількістю петель початковій ланцюжка. При в`язанні квітки арочки кожного ряду необхідно прикріплювати його до попереднього ярусу, потім в середину кожної квітки слід пришити намистину. Ажурний візерунок в`яжеться спицями та складається з 17 петель.

Для того щоб зв`язати спинку і перед, необхідно набрати 121 і 104 петлі відповідно. Далі необхідно в`язати ажурний візерунок відповідно до схеми. Через 47 і 20 см відповідно потрібно закрити всі петлі. При складанні слід скласти всі мотиви композиції, зафіксувати їх шпилькою або міткою, потім зшити акуратно пелюстки, пришити ажурне полотно і в завершенні виконати бокові шви. Схеми: топи в`язані спицями:

Схема в`язання топа з мереживним візерунком

Як зв`язати топ гачком



Для того щоб пов`язати цей топ потрібно: 450 грам пряжі, гачки № 3 і 5. На початку слід пов`язати перед. Він складається з ланцюжка: 181 повітряна петля і 3 повітряних петлі підйому. Схему в`язання переду необхідно повторювати 3 рази з 1 по 10 ряди. Через 38 см потрібно додати для рукавів з двох сторін по 1 клітці візерунка 3 рази в кожному ряду. Через 62 см роботу слід завершити. Спинку необхідно в`язати таким же чином, як і перед. Однак на висоті 60 см слід виконати горловину. При складанні спочатку потрібно виконати всі шви, а потім обв`язати все краю. Топ готовий! Схема в`язання даної моделі:

Схема в`язання топа гачком

Літній топ, пов`язаний гачком

Визнано літні топи завжди виглядають дуже ефектно. Існує вкрай проста по своїй в`язанні модель такого топа. Для її виконання потрібно: 250 грам квіточки з люрексом, гачок № 2, намистини і бісер різного діаметру для обробки. Спинка і перед в`яжуться наступним чином. Необхідно виконати ланцюжок, що має довжину 35 см, потім зв`язати на ній візерунок відповідно до схеми. Для того щоб топ вийшов приталеним, слід поступово зменшити на 2 см з обох сторін ширину полотна, а потім збільшити його на 4 см.

Перед даної моделі топа в`яжеться точно таким же чином, як і спинка. При збірці необхідно зшити дві деталі, обв`язати верхній край «віял», а нижній край - СБН. Потім слід пов`язати дві бретелі і пришити їх до топу. До речі, пришиваючи бретелі можна схрестити їх на спині або пришити тільки одну петлю. Це додасть більшої оригінальності готового виробу. Побачити цю та інші схеми: топи в`язані гачком можна тут або нижче.

Схема в`язання річного топа, пов`язаного гачком

Зв`язавши самостійно топ, ви не тільки отримаєте моральне задоволення, а й будете виглядати дуже модно і стильно. Удачі в в`язанні!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!