» » » Як зв'язати пончо?

Як зв'язати пончо?

Як зв`язати пончо?

Для в`язання пончо з жакардовим візерунком, необхідно: два види кругових спиць - № 4, № 4,5- 300 г бордовою пряжі, 150 г білої і 100 г теракотової, 150 г бежевій і стільки ж сіро-коричневої (150 м / 50 г ).

візерунки

Гумку в`яжемо: 1 х 1. Візерунок "лицьова гладь" в`яжемо по колу. Таким чином, всі петлі у всіх рядах пров`язуються лицьовими. Візерунок "платочная в`язка" в`яжеться по колу. Таким чином, необхідно один ряд в`язати все лицьові петлі, а другий ряд - виворітні петлі.

Візерунок "картатий". Перед тим як зв`язати пончо, спробуйте в`язати цей візерунок на невеликій кількості петель. Оскільки він в`яжеться за схемою, необхідно виконати всі вказівки в точності. В іншому випадку, візерунок не вийде таким, яким він повинен бути. Для картатого узору кількість петель має бути кратним числу "4". На схемі вказані всі кругові ряди, оскільки цей візерунок необхідно в`язати по колу. Виконати схему з першого по восьме коло один раз, повторюючи петлі раппорта.

Візерунок "Жаккардовая облямівка 1". На лічильної схемою (1) цього візерунка вказані лише непарні ряди. В`яжемо по колу, на кількості петель, кратних числу "7", лицьовій гладдю, відповідно до норвежкою технікою - неробоча нитка вільно простягається по вивороту вироби. Якщо нитка буде натягнута, то зовнішній вигляд пончо НЕ буде привабливим. Всі парні кола пров`язуємо ниткою того кольору, яким в`язали відповідні петлі в особовому ряду. Виконати по схемі один раз з першого по десятий кругової ряд.



Візерунок "Жаккардовая облямівка 2". В`яжеться на кількості петель, кратному числу "16", аналогічно жаккардовой облямівці 1, відповідно до лічильної схемою 2. На даній схемі вказані не тільки парні, а й непарні ряди, тому будьте вкрай уважні при вив`язування візерунка. Виконувати в`язання з першого по дванадцятий ряд, повторюючи петлі раппорта. Пончо в`яжеться круговими рядами, як єдине полотно, тому ніяких швів в ньому не передбачено.

чергування візерунків

Щоб визначитися, як зв`язати пончо спицями за наведеними схемами, необхідно вивчити чергування візерунків. Зверніть увагу, що кожен окремий колірний ділянку в`яжеться від окремого клубка або мотка ниток. Вище вказана колірна гамма пряжі, необхідної для пончо, але ви можете взяти пряжу тих кольорів, які будуть органічно поєднуватися, і в той же час, подобаються вам.



Ваше пончо буде готове тоді, коли ви пров`яжете всього 174 кола. Візерунки розташовуються в наступній послідовності:

  • * Білою ниткою пров`язуємо 2 кола хусткової в`язки, потім 8 кіл візерунка "картатий", 2 кола хусткової в`язкою;
  • 10 кіл візерунка "Жаккардовая облямівка 1", білим кольором 2 кола хусткової в`язкою;
  • бордовою пряжею 2 кола лицьовій гладі, потім білою ниткою 2 кола хусткової в`язкою;
  • бежевій пряжею пров`язуємо 8 кіл візерунком "картатий", потім сіро-коричневої пряжею 2 кола хусткової в`язкою і білою ниткою 2 кола лицьовій гладі;
  • сіро-коричневої пряжею 2 кола хусткової в`язкою, потім бордовою пряжею 2 кола хусткової в`язкою;
  • візерунком "Жаккардовая облямівка 2" в`яжемо 12 кіл, продовжуємо роботу бордовою ниткою - необхідно пов`язати 2 кола хусткової в`язкою. *
  • Від * до * - повторити процес 2 рази.

Опис роботи

Починаємо роботу бордовою пряжею з набору петель спицями № 4. До речі, якщо вас цікавить, як зв`язати пончо для дівчинки, ця модель відмінно підійде для маленької модниці. Тільки набирати петель необхідно менше (розрахуйте кількість петель, відповідно до колом шиї дитини). Пров`яжіть 20 см гумкою - це буде комір "гольф". Якщо будете в`язати по цій схемі пончо для дитини, то кількість рядів гумки необхідно зменшити.

Перейдіть на спиці № 4,5 і продовжуйте роботу, відповідно до вищеописаного чергуванням візерунків. Для того щоб пончо розширювалося до низу, додайте на першому колі після гумки 8 петель - пров`язуємо 21 петлю лицьовими петлями, далі робимо накид, 1 лицьова (ця петля повинна бути відзначена контрастною ниткою), знову накид. Повторюємо раппорт ще 3 рази. На наступному колі ті петлі, які ми відзначали контрастною ниткою, необхідно провязать лицьовими, далі продовжуємо в`язання у відповідність з малюнком, в тому числі і накиди.

На кожному другому колі робимо додаток 8 петель, виконуючи по одному накиду з кожного боку кожної зазначеної петлі (всього їх 4). У кожному ряду відмічені петлі в`яжемо тільки лицьовими. Якщо ви зрозуміли, як зв`язати пончо, то у вас через 45 кола від початку основного в`язання повинно бути на спицях 272 петлі. Пров`язуючи облямівку 2, додаток робимо тільки на її першому колі, а в інших - ні. За такою ж схемою в`яжемо і всі інші жакардові візерунки. Пров`язавши 174 кола, ви повинні мати на спицях 600 петель.

Закінченням в`язання будуть 2 кола, пов`язані білої пряжею. Петлі закрити, після чого прив`язати до кожної другої петлі краю кисті з бордовою пряжі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!