» » » Як в'язати реглан спицями?

Як в'язати реглан спицями?

Як в`язати реглан спицями?
Як в`язати реглан спицями?

Реглан - вид крою рукава одягу, при якому рукав викроюється разом з плечової частиною полички і спинки. Схеми для виготовлення реглана існує різні. Більшість з них передбачає, що ви окремо в`яжете рукава, спинку і передню частину, а потім їх зшиваєте. Це дуже кропітка робота. Модель з регланом в`яжеться цільним елементом, що істотно полегшує завдання. Для роботи вам знадобляться пряжа і кругові спиці. Як в`язати реглан спицями, ви дізнаєтеся з нашої статті.

створення реглана

  1. В`яжемо зразок довжиною 10 см і підраховуємо кількість петель.
  2. В`язати реглан спицями можна зверху і знизу. Якщо в`яжемо знизу, то вимірюємо обсяг стегон, якщо зверху, то починаємо роботу з вимірювання окружності шиї. Найпростіший спосіб - в`язати реглан зверху, тому розглянемо його. Розраховуємо щільність петель на 10 см. Для цього довжину окружності шиї множимо на кількість петель в зразку і ділимо на 10 (довжина зразка). Тепер підбираємо до отриманого числа найближче значення, яке ділиться на 4, зменшивши при необхідності 2-3 петлі. Наприклад, 36 см - це окружність шиї, а в зразку ви нарахували 28 петель. Отримуємо: 36х28 / 10 = 100,8. Найближче число, кратне 4 - 100.
  3. Перед початком роботи намалюємо схему реглана, що складається з 4 зон: переду, спинки і двох зон рукавів. Розраховуємо кількість петель для кожної зони. Для цього загальна кількість петель ділимо на 4. До отриманого числа для рукавів прибираємо по 3 петлі, а до переду і низу додаємо по 3 петлі. У нашому випадку 100 петель розподіляється наступним чином: на рукава - по 22 петлі, а на перед і спинку - по 28.
  4. Набираємо загальна кількість петель. Будь-кольоровий ниткою відзначаємо початок в`язання. Пров`язуємо половину від кількості петель спинки, відзначаємо центральну петлю контрастною ниткою, робимо накид. В`яжемо половину, відзначаємо ниткою - початок зони рукава. Петлю перед і після регланзазначеної пров`язуємо з накидом. Відзначаючи кордону зон, закінчуємо в`язати перший ряд вироби.
  5. Приступаємо до в`язання другого ряду. Всі петлі, які ми пров`язується накидами, в`яжемо лицьовими. Кожен другий ряд пров`язуємо накидом.
  6. Коли готове 18-20 см, відокремлюємо зони рукавів. Призначені для них петлі набираємо на шпильку і без додавання в`яжемо далі по колу. В`язати рукав реглан спицями будете окремо, коли закінчите весь светр.
  7. Довязивайте спинку і перед реглана.
  8. В`яжемо рукава. Їх форма і розмір залежать від ваших бажань. Для цього пров`язуємо ті петлі, які ми набрали на булавочку. Додаткову інформацію про те, як в`язати рукав, читайте в статті Як зв`язати рукав.


Додатково ознайомтесь з нашими статтями: Як зв`язати кофту регланом і Як зв`язати светр реглан.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!