» » » Як в'язати рукава спицями?

Як в'язати рукава спицями?

Як в`язати рукава спицями?

Коли готові основні деталі кофти або сукні - спинка і перед, після потрібно приступати до в`язання рукавів. Способів, як в`язати рукава спицями існує багато - справа наліво або, навпаки, і навіть по діагоналі. Різноманітні і візерунки, якими виконуються дані деталі. Також можна в`язати рукава спицями як зверху, так і, починаючи знизу - від манжета.

Як в`язати рукава спицями: основні методи

Для початку потрібно визначитися, який вид рукава необхідний відповідно до викрійкою, тобто яка його форма і довжина. Але якщо ж викрійки немає, то визначитися з даними параметрами можна самостійно. Для цього потрібно підрахувати число петель, які складають найширшу частину рукава, а також визначитися з відстанню від манжета, яке потрібно провязать, щоб можна було почати розширювати рукав, додаючи петлі. Дізнавшись це відстань, потрібно розділити його на різницю в петлях і розрахувати, з якою частотою необхідно буде додавати петлі, для освіти скосів.

Петлі додавати потрібно симетрично по обидва боки так, як це розраховано. Наприклад, може знадобитися додавання кожні 4 ряди. Додаток петель виробляють за допомогою накидов (накручування нитки на спицю). Кількість петель буде залежати від щільності в`язання, т. Е. Скільки слід додавати в кожному ряду слід обчислити, виходячи з відомої величини щільності в`язання. Однак завдяки цьому методу в малюнку утворюються хоч і дрібні, але дірочки. Інший метод, який можна використовувати - це підняття петлі з попереднього ряду. Таким ось чином найчастіше і в`яжуть спицями пройму рукава.

Більш детально дізнатися про способи пров`язування рукава ви зможете, ознайомившись з нашою статтею - Як зв`язати рука.

рукава реглан



Почати в`язати рукава регланом спицями можна як знизу, так і зверху - від горловини. Скоси рукава при цьому повинні точно зістиковуватися з вирізом горловини, тому вкрай важливо для вироби цілком правильно розрахувати всі зменшення петель. Їх можна записувати або заздалегідь розробити схему в`язання регланом.

При в`язанні регланом рукавів потрібно вив`язувати реглан скоси. Для цього закривають на відповідній висоті для пройми три петлі, а потім в наступних рядах закривають по одній петлі з кожної зі сторін, в кожному парному ряду до тих пір, поки не зменшиться все петлі згідно з попередніми розрахунками. Також на цій сторінці ви знайдете докладний відео, як в`язати рукав спицями - регланом або звичайним способом.

Детальна схема-опис для в`язання светри цілком, а також окремих його частин, є в нашій статті - Як зв`язати светр спицями



Увага, тільки СЬОГОДНІ!