» » » Як зв'язати кофту?

Як зв'язати кофту?

Як зв`язати кофту?

Багато починаючі умільці часто цікавляться, як зв`язати кофту на новонародженого малюка. Оскільки саме дитячі речі в`яжуться набагато простіше і значно швидше. При цьому для освоєння азів рекомендується вибирати однотонні вироби з елементарної схемою, а не складні варіанти з чудернацькою описом. Більш просунутим рукодільниця цікаво буде почитати нашу статтю: Як зв`язати кофту регланом.

Як зв`язати кофту спицями

Елементарних моделей кофт, які можна пов`язати спицями, досить велика кількість. Але початківцям спершу краще освоїти принципи в`язання теплою кофти дитині, оскільки її зазвичай в`яжуть з товстої пряжі з використанням спиць №3, 5 або 4, що дозволяє швидко побачити результат. Хоча навіть не маючи великого досвіду, будь-яка рукодільниця зможе зв`язати кофту з капюшоном, якщо прочитає нашу статтю: Як зв`язати кофту з капюшоном.

Спочатку зазвичай в`яжеться спинка. Послідовність дій повинна бути наступною:

  1. набрати необхідну кількість петель, їх число залежить від розміру кофти і розраховується індивідуально для кожного виробу;
  2. провязать гумкою приблизно 4 см. Стиль вибирати вам, але зазвичай рекомендується гумка 1х1 або 2х2;
  3. в`язати прямо, без додатків основний в`язкою до лінії горловини;
  4. закрити петлі центральній частині виробу, залишивши рівну кількість петель з країв для плечей;
  5. по окремість провязать кожне плече на висоту орієнтовно 2-3 см і закрити петлі.

Поличка в`яжеться аналогічно спинці. Тільки горловина повинна бути більш глибокою, тому петлі для горловини потрібно закривати трохи раніше, ніж для спинки. У разі якщо ви хочете зв`язати кофточку на пуговках, то поличка повинна складатися з двох однакових деталей, які в`яжуться окремо.



Потім можна переходити до рукавів: для манжет провязать гумкою приблизно 3-4 см, далі перейти на основну в`язку, але орієнтовно через кожні 4 ряди додавати по 1 петлі з кожного боку. В`язати так до необхідної довжини рукава.

Після того як всі деталі будуть готові, їх слід зшити між собою, а краю горловини і планки полички обв`язати за допомогою гачка. Більш детальну інформацію про техніку в`язання спицями ви зможете знайти в нашій статті: Як зв`язати кофту спицями.

Як зв`язати кофту гачком

Зв`язати красиву ажурну кофту для дівчинки гачком досить просто. Головне - вміти правильно читати схеми і володіти базовою технікою в`язання гачком. Але початківцям, безумовно, краще вибирати елементарні варіанти, щоб не заплутатися. Разом з тим спочатку слід підготувати викрійку і тільки потім переходити до безпосереднього в`язання, причому починають зазвичай також зі спинки:

  1. набрати ланцюжок з повітряних петель по ширині викрійки спинки;
  2. в`язати основним узором до горловини;
  3. середину вироби залишити непровязанной, а по краях вив`язати плечі.

Перед кофти зв`язати з 2 поличок, згідно викрійці. Готові частини зшити з боків і плечових швах. Потім краю пройми (куди вшивається рукав) обв`язати стовпчиком без накиду і продовжувати в`язання основним узором до необхідної довжини рукава. Останні 2 ряди бажано провязать стовпчиком без накиду для ущільнення краю. Також стовпчиком без накиду слід обв`язати планки полички і горловину. Більш детальну інформацію можна знайти в нашій статті: Як зв`язати кофту гачком.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!