» » » Як зв'язати для дитини?

Як зв'язати для дитини?

Як зв`язати для дитини?

В`язання дитячих речей вважається другим за популярністю заняттям на дозвіллі після шиття і вишивання. В`яжуть для дитини як мами, так і бабусі, щоб побалувати його ексклюзивними і пов`язаними з любов`ю речами.

Що найчастіше в`яжуть для дітей

В`язати для дітей можна як на спицях, так і гачком. Причому спицями в`яжуть найчастіше светри, кофти і жилетки (так зручніше), тоді як гачком набагато зручніше в`язати шапочки, чепчики, ажурні сукні і пінетки.

В`язати для дітей можуть і новачки, адже пов`язати відмінну річ можна і найпростішими видами візерунків - хусткової в`язкою, гумкою і т. П. (Якщо в`язати на спицях), стовпчиками, накидами (якщо в`язати гачком). Більш досвідчені і умілі майстрині, звичайно, можуть використовувати і складніші техніки в`язання, комбінуючи між собою найскладніші візерунки.

Шапочка для дитини

Щоб зв`язати шапку для дитини, потрібно не більше одного мотка ниток. Пряжа вибирається залежно від того, для якого сезону в`яжеться виріб: для зими найкраще взяти вовняну товсту нитку, а для теплої весни і початку осені підійдуть нитки тонший і бавовняні.

Шапочку можна зв`язати для дітей як гачком, так і на спицях. Перед в`язанням потрібно виміряти окружність голови малюка і набирати відповідну кількість петель. В`язати можна як найпростішими візерунками, так і ажурними (особливо гачком).



Пов`язана шапочка як для новонародженого, так і для підлітка, може бути по колу (на кругових спицях) - від низу до верху або навпаки. Шапки можуть бути із зав`язками, а також просто «натягатися» на верхівку, що не зав`язуючись під підборіддям. Найчастіше в`яжуть не тільки шапку, а й шарфик, як комплект - одного відтінку і з однаковим візерунком.

Більше інформації про те, як в`яжеться дитяча шапочка, міститься в нашій статті - Як зв`язати дитячу шапку.

Жилетка для дитини



Як зв`язати жилетку для дитини: для цього також потрібно прикинути розміри майбутнього виробу. Перш ніж приступити до виконання роботи, потрібно поміряти ширину спинки і переду, а також відстань до пройми. В`язати для хлопчиків і дівчаток можна різними відтінками ниток, візерунками.

До того ж, жилетка може бути на різних застібках. В цьому випадку в`язання вироби відрізняється, його в`яжуть не двома, а трьома частинами: спинка, а також права і ліва полички переду.

Для того щоб зв`язати кофту-реглан для дитини, необхідно буде ознайомитися з ще однією нашою статтею - Як зв`язати кофту регланом.

Пінетки та шкарпетки для дітей

Пінетки і шкарпетки зв`язати для дитини, як і для дорослого, вміють не всі рукодільниці. Особлива складність полягає в вив`язуванні п`яти. Але насправді, складного нічого немає. Потрібно один-два рази спробувати в`язати на 4-5 спицях шкарпетки, а після цього робота буде сперечатися сама.

Щоб зв`язати малюсінькі пінетки-шкарпетки потрібно менше, ніж полмотка ниток (до 75 метрів, товщина нитки 150 м / 100 г) і спиці розміру 4,5 або інший номер, який підходить під товщину пряжі. Для новонародженого потрібно набрати приблизно 27-30 петель і в`язати 11-12 рядів хусткової в`язкою, далі - збавляти петлі для мисков. Після - 10 рядів в`язати виворітними петлями. Продовжувати в`язати ще 5-6 см хусткової в`язкою, закінчити роботу після пров`язування ряду виворітними петлями, закрити їх і зшити швом підошви.

Щоб зв`язати носочки гачком, потрібно таку ж кількість пряжі. В`язання слід починати з підошви (можна самостійно перед цим зробити відповідну викрійку). Потім з задньої частини підошви в`яжуть перпендикулярно рубчиком задник і далі боки і передню частину шкарпетки по колу, замкнувши в`язку з протилежного боку задника.

Більше інформації про в`язання шкарпеток для малюків ви знайдете в нашій статті - Як в`язати дитячі шкарпетки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!