» » » Як зв'язати спицями: для початківців?

Як зв'язати спицями: для початківців?

Як зв`язати спицями: для початківців?
Як зв`язати спицями: для початківців?

В`язання - це не тільки цікаве, але і корисне заняття. І навіть якщо ви жодного разу цим не займалися, ніколи не пізно навчитися, а наша стаття допоможе вам у цьому!

Для початку потрібно визначитися, що саме вам хотілося б пов`язати, а потім купити підходящу для вашої затії пряжу і спиці. Якщо у вас немає поки великого досвіду в в`язанні, то краще спробувати свої сили на якийсь невеликий речі з нескладним малюнком. Для першого вироби чудово підійдуть шарфики, пінетки, шкарпетки, які зможуть стати прекрасним подарунком. При вив`язування будь-якої моделі важливо не забути про попереднє в`язання зразків для більш точного підрахунку на основі щільності полотна кількості пряжі.

Як зв`язати шарф

Одним з варіантів для проби своїх сил в в`язанні може стати шарф. Начебто така проста річ, а скільки може бути варіантів! Головне - пам`ятати при виборі пряжі, щоб вона була приємною на дотик. Для початку можна вибрати який-небудь простий візерунок. наприклад, лицьову гладь (тобто в особових рядах в`яжемо всі петлі лицьовими, а в виворітних рядах - все петлі виворітними). Можна також спробувати для початку хусткової в`язки (тобто завжди все петлі в`язати лицьовими). Готовий виріб можна прикрасити кистями або помпоном. Крім того, зараз продають багато фантазійної пряжі (наприклад, "Дантель" від турецької фірми Alize, або "Болеро" виробника Yarn Art), де візерунок не важливий, тому в`язати шарфи з неї суцільне задоволення. Головне, це займе у вас буквально кілька годин. Якщо ви вирішили, що класичний шарф стане вашим першим в`язаним виробом, то читайте статтю Як зв`язати спицями шарф.

Як зв`язати пінетки

Для початку роботи потрібно знати розмір ніжки малюка. Пряжа не повинна бути колючим, вона повинна легко стиратися, бути гіпоалергенної і красивою. Пінетки можуть в`язатися на двох спицях, і тоді вони будуть зі швом, або на п`яти спицях - безшовні. Детально приблизний процес в`язання пінеток на двох спицях можна знайти в нашій статті Як зв`язати пінетки.

Як зв`язати шкарпетки



Багато любителів в`язання починали своє захоплення з в`язання шкарпеток. Вони також можуть бути зі швом (в`яжуть на двох спицях) або без шва (за допомогою п`яти спиць). Якщо ви хочете зв`язати класичні шкарпетки, то для початку треба виміряти обхват гомілки. Потім зв`язати зразок і розрахувати по ньому кількість петель, які вам необхідно набрати. Потім ви повинні розподілити набрані петлі на 4 спиці і зв`язати кілька сантиметрів гумкою, наприклад, 1х1 (тобто чергувати лицьову і виворітну петлі). Подальші дії можна дізнатися в статті Як зв`язати шкарпетки. Якщо ви хочете зв`язати для ніжок дещо оригінальне, почитайте статтю Як зв`язати следка спицями.

Який би ви не вибрали варіант для навчання, пам`ятайте, що головне - не поспішати і уважно читати опис. Це дозволить уникнути помилок і розпускання полотна.

Ставши більш досвідченим "в`язальника", вам захочеться замахнутися і на більші вироби: светри, кофти, пальто і т.д. І тоді вам знадобляться наші статті для початківців: Як зв`язати кофту спицями, Як зв`язати бере спицями і багато інших. Можна також вибрати журнал або книгу і зв`язати вподобану модель звідти.

Вдалого в`язання!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!